Skuffet etter 0–0 mot Rosenborg: - Vi er gode nok til å ta medalje

Ohi Omoijuanfo ber folk se opp for Stabæk når medaljekampen drar seg til senere i sesongen.

  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

NADDERUD: Stabæk og Rosenborg spilte 0–0 i toppkampen på en humpete Nadderud-bane. Stabæk-spillerne var skuffet og mente de fortjente seieren. Rosenborg klaget på underlaget.

– Vi er ikke fornøyd med ett poeng i denne kampen. Vi skulle hatt tre poeng. Vi hadde sjanser nok til å vinne, vi fortjente å vinne, så vi er veldig skuffet, sier Stabæks toppscorer.

Han har i likhet med resten av laget fått en pangstart på årets Eliteserie-sesong når en fjerdedel av sesongen er unnagjort.

Stabæk tok bronse med Bob Bradley i 2015, unngikk nedrykk etter kvalikthrilleren mot Jerv i fjor, og har virkelig fått sving på sakene igjen i år.

Rosenborg-keeper Arild Østbø med ballen i fanget etter å ha avverget en av flere Stabæk-muligheter. Til høyre fortviler Andreas Hanche-Olsen, det samme gjør lagkompis Ohi Omoijuanfo (t.v.). Mens Nicklas Bendtner og Mike Jensen hos hjemmelaget kan puste lettet ut.

– Må ikke bli selvgode

Oslo-gutten Omoijuanfo tror det er mer moro i vente for de med «blaa» tilhørighet.

– Vi har fått en bra start nå, og vi har bra tro på oss selv og det vi driver med. Alt er mulig, sier han.

– Medalje også?

– Ja, alt er mulig. Vi er et godt lag, og klarer vi å holde nivået vi viste, spesielt i 2. omgang, mot Rosenborg, så er vi gode nok til å ta medalje. Folk skal få problemer med å slå oss, sier Stabæks nummer 99.

– Hva skal til for at dere skal kunne holde følge helt i toppen videre utover?

– VI må ha beina på jorda, ikke bli selvgode. Vi må jobbe enda hardere. Nå begynner omgivelsene å få troen på oss også, da må vi sette høyere krav til oss selv. Men medalje er mulig, ja.

Les også

Reservekeeper reddet RBK mot Stabæk

Rosenborg-trener Kåre Ingrbigtsen i en ikke altfor munter samtale med 4. dommer Trygve Kjensli.

Østbø reddet Rosenborg

Rosenborg er fortsatt ubeseiret, men fikk kun med seg sitt tredje uavgjortresultat for sesongen fra Bekkestua.

Rosenborgs reserveløsning i mål, Arild Østbø, leverte flere kvalifiserte redninger i André Hansens skadefravær. Både Andreas Hanche-Olsen, Moussa Njie og Luc Kassi ble alle stoppet av Østbø.

Rosenborg hadde også sine muligheter, spesielt på tampen, men trønderne slet med å få det tilå svinge fremover på banen. RBK kom uten Milan Jevtovic (karantene) og Pål André Helland (skadet), og i tillegg hadde Mushaga Bakenga en tung dag på jobben. Og Nicklas Bendtner fikk svært lite til.

Les også

Kun én gang har Rosenborg vært like dominerende som nå: – Et svakhetstegn

Et vanskelig underlag fikk mye av skylden for at det lugget for serielederen.

– Det ble vanskelig å spille som vi ønsket, ballen hoppet og spratt, det var tørt i tillegg. Det var vi ikke godt nok forberedt på. Og så tok det for lang tid før jeg ga beskjed om at vi skulle legge om til en mer direkte stil, oppsummerer Kåre Ingebrigtsen, Rosenborgs trener.

Han var sånn helt passe fornøyd med uavgjort og ett poeng til begge lag. Og sendte en takk til sin keeper.

– Det var vel en sånn børsredning, fleiper Ingebrigtsen om Østbøs mesterlige redning på Moussa Njies heading i 2. omgang.

– Arild sto en meget bra kamp. Dette er slik han står på hver eneste trening. Artig at alle kan få sett at han er en klassekeeper. I dag var han viktig for oss, sier RBK-sjefen.

– Den så vel kanskje fin ut på TV, sier Østbø selv og ler mens han passerer smilende gjennom pressesonen i brakkebygget på Stabæks hjemmebane.

Nicklas Bendtner var anonym på banen, men populær etter kampen. Dansken stoppet ikke for pressen, men lot seg avbilde med unge fotballfans utenfor lagbussen.
Les også

Rosenborg-spiller er overrasket over Bendtners oppførsel

Feiret med brus

Hjemmelagets trener Toni Ordinas er forsiktig med å se for langt frem. Spanjolen vet at det snur fort i fotball. Spesielt for et lag med en liten stall.

– Vi må ta én kamp av gangen nå. Glemmer vi det..., sier han og lar ordene henge litt i luften og trekker på skuldrene.

– Vi er et ungt lag, vi mangler en del erfaring. Det må vi sørge for å tilegne oss hver eneste uke. Noen sier vi ikke er gode nok til å høre hjemme i Eliteserien. Det må vi svare for i hver eneste kamp. Men jeg er selvsagt glad for at vi ligger der vi gjør, sier Ordinas.

Den hurtige og driblesterke kantspilleren Moussa Njie vil heller ikke være med på å spå utfallet av en medaljekamp.

– Men vi skal prøve å henge med. Da må vi holde oss stabile og spille vår type fotball. Vi må unngå skader og ha vår beste ellever tilgjengelig i hver kamp. Men nå skal vi ikke snakke oss opp. Vi skal ha beina på jorda, sier Njie, før han blir avbrutt av lagkompisen Ohi.

– Du fortjener en brus, sier Omoijuanfo, og stikker en Fanta i hendene på Holmlia-kompisen.

Njie var Stabæks beste og brusen var vel fortjent.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk