Fotball

Nå skal Manchester United-legenden satse for fullt i ny idrett

Rio Ferdinand med overraskende karrièrevalg.

Rio Ferdinand er en av tidenes beste forsvarsspillere i Premier League. Her sammen med Cristiano Ronaldo.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Sir Alex Fergusons gamle midtstopperkjempe skal nemlig slå fra seg på en helt annen arena enn fotballbanen. Den tidligere midtstopperen, som la fotballskoene på hylla i 2015, blir en del av spillselskapet Betfairs prosjekt «Defender to Contender» og vil bli trent av Richie Woodhall, som tidligere har vunnet tittelbeltet i forbundet WBC i super mellomvekt.

Ferdinand vil i første omgang søke om å bli kvalifisert for britisk bokselisens.

– Boksing er en fantastisk sport for kropp og sjel. Jeg har alltid hatt en lidenskap for sporten, og denne utfordringen er en perfekt mulighet til å vise folk hva som er mulig, sier Ferdinand.

– Dette er en utfordring jeg ikke tar lett på – naturligvis kan ikke alle bli profesjonell boksere, men med apparatet Betfair har satt sammen, og motivasjonen jeg har for å lykkes, er alt mulig.

Les også

Rooney tilsto promillekjøring. Nå er dommen klar.

38-åringen, som tidligere har spilt for West Ham, Leeds og QPR i tillegg til Manchester United, jobber som ekspert for BT Sport og BBC og vil holde en pressekonferanse i London tirsdag.

Woodhall, som tidligere har tatt bronse i OL, tror Ferdinand har egenskapene som kreves for å bli proffbokser.

– For å være ærlig så tror jeg Rio definitivt kan bokse profesjonelt over tid. Han har naturlig kraft i sin høyrehånd, er ekstremt veltrent og veldig lærevillig.

Les også

Liverpool-stjernen ble nektet å forlate klubben. Nå snakker han om sommerens store overgangssaga.

Var åpen om sorgen

Ferdinand fikk tidligere i år mye ros for åpenheten han viste i dokumentaren Rio Ferdinand – Being mum and dad.

Der snakket han om utfordringene med å være alenepappa til tre barn, etter at kona Rebeca Ellison døde av kreft for to år siden.

Han ønsket å sete søkelyset på viktigheten av at menn tar følelsene sine på alvor og våger å snakke om for eksempel sorg.

– Følelser blir sett på som noe som ikke er macho nok å snakke om. Det er et tabu der som vi ønsket å avsløre og være med og bryte litt ned. Menn må lære seg å snakke og åpne seg opp for andre. Det er ok å være sårbar noen ganger, sa Ferdinand da.

I et intervju med Men’s Health har Ferdinand snakket om hvordan treningen spilte en avgjørende rolle for hvordan han hadde det etter at han la opp som profesjonell spiller.

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Rio Ferdinand