Fotball

Får ikke låne Lerkendal

Rosenborg sier et klinkeklart nei til samarbeidsklubben Ranheim om leie av Lerkendal.

Trond Nordsteien og Ranheim får ikke spille på Lerkendal hvis de rykker opp. Her depper han og Kristoffer Løkberg etter en kamp tidligere i sesongen.
  • Roy Tommy Bråten

I forrige uke skrev Adresseavisen at Ranheim ikke får godkjent sin stadion hvis det blir eliteseriespill.

Dermed ble Lerkendal nevnt som en mulig arena, men det ble bare med tanken for samarbeidsklubben. Den beskjeden fikk Ranheim under et møte med Rosenborg mandag.

— Det er totalt uaktuelt at Ranheim spiller på Lerkendal. Vi har mer enn nok med å gjøre den optimal for oss selv, og kan derfor ikke slippe til andre lag enn våres egne , fastslår Erik Hoftun.

For mye belastning

Den sportslige lederen sier at gressmatta ikke tåler belastningen som vil komme i tillegg til eget bruk.

— Vi spiller 15 seriekamper, mange cupkamper og forhåpentlig seks-sju europacupkamper neste år. I tillegg skal juniorene spille kamper i Next-Genserien, samt at vi gjerne vil ha en trening i uka på Lerkendal. Det er maks av det banen tåler, og det er Ranheim inneforstått med, sier Hoftun.

Store mangler

Ranheim mangler både flomlys, undervarme og tribune med tak som kan ta cirka 1000 personer før den blir godkjent av Norges Fotballforbund. Derfor har Ranheim jobbet hardt mot Trondheim kommune for å få skolebygg i tribunen. For skal det bygges flere tomter på Ranheim trengs skoleplasser. Det vil fotballklubben bistå med så lenge det ikke er tenkt ny skole i bydelen de neste ti årene.

— Vi vil gjerne ha kommunen som leietaker i vårt tribuneanlegg inntil skolen er ferdig. Jeg tolker signalene fra rådmannen og ordfører som positivt, men vedtaket må komme raskt. Vi har ikke mer tid å miste i forhold til NFF og neste sesong, sa styreleder Rune Venås til Adresseavisen forrige uke.

Tror på løsning

Tribunebygget vil koste rundt 30 millioner kroner, og cirka 1500 av de 2500 kvadratmeterne er tenkt leid ut til Ranheim skole. I tillegg ser klubben for seg helsetjenester og et kompetansemiljø for toppidrett og utdanning og eget klubbhus i tribuneanlegget.

- Vi har stor tiltro til at kommunen og Ranheim blir enige om et samarbeid. Trøndersk fotball trenger Ranheim, men dessverre kan ikke vi hjelpe klubben med bane , sier Hoftun.

Venås registrerer at Lerkendal er uaktuelt, og mener det nå bare er enda viktigere at kommunen kjenner sin besøkelsestid.

— Det er ikke bare Ranheim, men også kamparena til Trondheims-Ørn og våre breddelag som er berørt, sier han.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Rosenborg BK
  3. Ranheim IL