Fotball

Bekreftet: Manchester United kjøper Lukaku

Everton-spissen gjenforenes med José Mourinho. Og Wayne Rooney kan gå motsatt vei.

Romelu Lukaku går til Manchester United.

«Manchester United er glad for å kunngjøre at det er avtalt en sum med Everton for overgangen til Romelu Lukaku», heter det i en pressemelding fra Manchester United.

Overgangen avhenger av at han består den medisinske testen og blir enig med klubben om de personlige betingelsene. En ytterligere kunngjøring vil komme senere, opplyser klubben.

Lokalavisen Liverpool Echo og BBC erfarer at Manchester United må ut med over 800 millioner kroner for Lukaku. Summen som kan nærme seg 1 milliard kroner avhengig av diverse bonuser.

I tillegg er Everton og Manchester United i samtaler om en overgang for Wayne Rooney. Avisen mener å vite at de blå må ut med 100 millioner kroner om de vil hente Everton-gutten hjem igjen.

Spilte i Chelsea

United-manager José Mourinho hadde Lukaku (24) i stallen som Chelsea-sjef i 2013/14-sesongen. Da leide han ut den sterke belgieren til Everton, og sommeren 2014 ble Lukaku solgt til klubben fra Liverpool.

Nå ser det ut til at de to gjenforenes i United. Denne gang er 24 år gamle Lukaku definitivt med i Mourinhos planer.

Lukaku bøttet inn mål for Everton i Premier League denne sesongen. Bare Tottenhams Harry Kane (29) scoret flere enn belgierens 25.

Les mer om

  1. Manchester United