14 familier får gratis drømmetur til cupfinalen

– Gledeshylet var høyt.

Viking-kaptein Zlatko Tripic (t.v.) er glad for å spille i en klubb som tar ansvar for mer enn selve fotballen. I midten Røde Kors Lise Andersen og til høyre Ylldren Ibrahimaj.

STAVANGER: – Det koster en god del penger å dra til Oslo og oppleve cupfinalen. Ikke alle har råd til det. Derfor er dette et fantastisk tiltak som også sier noe om klubben vår, sier kaptein Zlatko Tripic til Aftenbladet og overrekker den symbolske gavesjekken til Lise Andersen i Røde Kors.

Da det ble klart at Viking skulle spille årets cupfinale mot Haugesund søndag 8. desember, handlet overskriftene i avisene de neste dagene om utsolgte cupfinalebilletter, dyre flybilletter og stive priser på hotell.

Samarbeidspartnere stiller opp

Vikings markedsavdeling kjente på følelsen, tankene gikk til alle de familiene som ikke har økonomi til å få oppleve den festen Viking skal ha sammen med fansen i Oslo neste helg.

Les også

Viking-legendens farvel med hjemmefansen: – Du klarer ikke å forberede deg på det som venter

Derfor tok de kontakt med noen av sponsorene sine og spurte om de ville være med på et spleiselag. Da de fikk grønne lys fra samarbeidspartnerne, tok de kontakt med Røde Kors i Stavanger, Sandnes, Gjesdal og Sola.

Gjennom tidligere søknader om hjelp gjennom «Ferie For Alle» har organisasjonen oversikt over lavt bemidlede familier som ville kunne nyte godt av denne muligheten.

– Helt fantastisk

I løpet av kort tid hadde 14 familier, totalt 51 personer, fått en drømmehelg de normalt ikke kunne tatt seg råd til.

– Gledeshylet var høyt. Det blir helt fantastisk å dele denne opplevelsen sammen med 13-åringen min. Han er pårørende-søsken og kan havne litt på vent i hverdagen. Tusen takk til Viking, Røde Kors og Sola Fritid, sier moren som nå får ta med seg sønnen til Ullevaal.

Les også

Viking tar grep – flytter cupfesten til Oslo Spektrum

Lørdag 7. desember setter de 14 familiene seg i en buss fra Stavanger og kjører østover. De tar inn på hotell i hovedstaden, får billetter til Spektrum-showet lørdag kveld, billetter til kampen og alle måltidene hele oppholdet.

Hele regningen tar Viking og samarbeidspartnerne seg av.

– En del av Vikings ansvar

– Det gikk veldig fort å fylle opp bussen. Vi setter stor pris på dette initiativet fra Viking, sier Lise Andersen, nestleder i Røde Kors omsorg i distriktet.

– Viking og en cupfinale handler om så mye mer enn salg av billetter til kamp og show. Å kunne bidra overfor dem som ikke har muligheten til å få oppleve dette, er en viktig del av Vikings ansvar og svært gledelig for oss å gjøre, sier Eirik Bjørnø i klubbens markedsavdeling.