Fotball

Slik er status på trenersiden i 2. divisjon

Volda og Herd har klare sine trenere av de lokale lagene i 2. divisjon, mens det i Fortuna og Hødd snart er klart.

Det er foreløpig ingen avklaring rundt Fortuna-trener Magne Elde.
  • Kristian Stenerud

Årets sesong var Magne Eldes sjette i Fortuna, men nå går snart kontrakten hans ut.

– Det eneste jeg kan si, er at vi er i dialog med Magne (Elde). Vi ønsker en avklaring ganske snart og vil vente med å si så mye mer utad før avklaringen foreligger, sier styreleder Maria Elena Kvalen.

– Det høres ut som dere har valgt Elde, men at ting ikke er helt klart enda?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere enda.

Les også

  1. Tok overlegent cupgull: – Vi ble tent av at «alle» ville vi skulle tape

  2. Slik blir AaFKs sesongoppkjøring: Bohinen besøker en av verdens beste klubber

Ønsker å fortsette i Fortuna

Elde sier følgende om sin egen situasjon.

– Vi har en dialog rundt dette. Mitt utgangspunkt er at jeg ønsker å fortsette som trener for dette laget. Jeg vil ikke si så mye mer om situasjonen, men jeg håper på en avklaring snart, sier han.

Elde tok i år Fortuna til andreplass på tabellen ett poeng bak Kil/Hemne, som klarte å rykke opp til 1. divisjon etter å ha gått gjennom en lang kvalifisering.

– Vi har fått signaler på at store deler av troppen kommer til å fortsette neste sesong, sier Elde.

Bruland fortsetter

Vegard Bruland har vært trener for Herds damelag de siste sesongene. Han ledet laget til femteplass denne sesongen. Styreleder i Herd, Ronny Stokke, opplyser til Sunnmørsposten at Bruland også skal trene laget neste sesong.

De fleste trodde Hødds damelag kom til å få en tøff sesong i 2. divisjon i år, men etter en i første rekke solid vårsesong, ble det sjetteplass og sikker plass i divisjonen. Det var André Garshol som var trener for laget. Hvem som skal trene Hødds damelag ble bestemt styremøtet i Hødds fotballgruppe, som var i går kveld etter at Sunnmørsposten gikk i trykken.

Avklart i Volda

Volda rykket opp fra 3. divisjon etter å ha banket Surnadal/Søya/Todalen over to kvalifiseringskamper. Ole Per Kragset var hovedtrener for laget.

– Jeg kommer til å fortsette å trene laget sammen med det teamet jeg hadde. Det ser ut som at vi kommer til å beholde samme gjengen, så ser vi på muligheten for å forsterke laget med et par spillere. Det blir kjekt å ha fire lag fra Sunnmøre i 2. divisjon. Det viser at vi har gjort noe riktig på Sunnmøre, sier Kragset.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Hødd