Norges skjebnekamp utsatt - igjen

Uefa utsetter landskamper, Champions League og Europa League.

Det kan gå en stund før man får se det norske landslaget i aksjon igjen.

Det europeiske fotballforbundet har besluttet at alle landskamper planlagt spilt i juni utsettes. Utsatt er også kampene i Champions League og Europa League.

Det opplyste Uefa i etterkant av at det onsdag ble holdt en telefonkonferanse der alle de 55 medlemslandene deltok.

Blant landskampene som nå er besluttet utsatt på ubestemt tid er oppgjøret mellom Norge og Serbia i omspillet i Nations League. Kampen skulle egentlig spilles 4. juni.

– Vi er trygge på at det blir playoff til høsten, sier NFF-generalsekretær Bjerketvedt.

På spørsmål om kampen mest sannsynlig spilles for tomme tribuner, sier Bjerketvedt at han håper onsdagens utsettelse kan bidra til at det ikke er nødvendig.

– Det hadde vært det mest sannsynlige om kampen gikk i juni. Vi får håpe at verden er seg selv igjen når kampen spilles, sier han.

Les også

Norges Fotballforbund med omfattende permitteringer – over 100 årsverk blir berørt

Champions League utsettes også

Situasjonen rundt viruspandemien gjør samtidig usikkerheten stor, og Uefa opplyste onsdag at også de resterende kampene i Champions Leauge og Europa League er utsatt på ubestemt tid.

Snarere enn landskamper ligger derfor fokuset på å få spilt ferdig nasjonale serier og Uefas klubbturneringer i løpet av sommeren.

– Det er viktig å prioritere nasjonale serier og Uefas klubbturneringer i første omgang. Det har både en sportslig og økonomisk begrunnelse, og er en klok beslutning. Vi har også stor forståelse for at kampen mot Serbia i Nations League utsettes til høsten, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Onsdag ble det også kjent at en rekke mesterskap på aldersbestemt nivå enten er utsatt eller avlyst som følge av viruspandemien. EM-sluttspillet for G17 og J19 er avlyst, mens J17 og G19 har fått sine sluttspill utsatt. Norge var klar for eliterunden i samtlige fire turneringer.

Les også

Koronatida kan ha negativ innvirkning på din psykiske helse. Dette er ekspertenes råd

ZDF: Europacup i juli og august

Den tyske TV-kanalen ZDF hevdet onsdag å kjenne til at det åpnes for å spille Champions League og Europa League for inneværende sesong i juli og august.

Videre skal det ifølge kanalen være lagt opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen.

Det er i denne perioden at Norge og Serbia trolig møtes.

«Norges play off-kamp mot Serbia i nasjonsligaen vil gjennomføres i et av de internasjonale vinduer i september, oktober eller november. Utsatte kamper i kvalifiseringen til EM for kvinner vil også bli spilt kommende høst», opplyser Norges Fotballforbund.

Serbia-kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det. Først ble den planlagt spilt for tomme tribuner, men Uefa måtte til slutt utsette oppgjøret.

Vinneren møter enten Skottland eller Israel. Blir det Norge, går også den «finalekampen» i Oslo.