Fotball

Det er Rosenborg og de andre – i cupen også

Kommentar: Semifinalen. Rosenborg er i finalen for 17. gang. Det kostet dem ikke mye arbeid heller.

f46f8b94-482b-af4f-0215-f7b29cb77c56.jpg
  • Ola Bernhus
    Kommentator, Aftenposten

Rosenborg-Bodø/Glimt 2-0

Det virket ganske klart på forhånd, altså ny cupfinale for Rosenborg. Men Glimt pleier å lage trøbbel for RBK. Dessuten har trønderne gått på et par semifinaleflauser før – tap mot Sandefjord i 2006 og Follo i 2010.

Les også

Ny fransk klubb så Midtsjø sende RBK til Ullevaal

Det virket lett for RBK

Ved å tenke slik var det mulig å forestille seg en spennende cupkamp. Men da Rosenborg tok ledelsen allerede etter 21 minutter (sekundrask kombinasjon Jensen-Gytkjær-Midtsjø), så det ut til at det meste var gjort for trønderne.

I resten av omgangen ble det noen nestensjanser, mens Glimt bare nesten fikk nestensjanser. Også det måtte noteres skulle det stå noe på blokken etter første omgang. Litt tamt altså, men det hadde vært såpass romslig på Rosenborgs banehalvdel at spisser som Trond Olsen og Fitim Azemi sikkert så muligheten til den scoringen som ville gjøre dette til en typisk cupkamp.

Og forskjellen økte

Men det var Rosenborgs Mushaga Bakenga som fikk de sjansene Bodø/Glimt hadde trengt. Hadde ikke kanadieren Simon Thomas vært en så god keeper, kunne kampen vært avgjort ganske tidlig.

Det hadde vært like greit, for det var ikke noe futt i kampen uansett. Da det var et kvarter igjen, var det fristende å tenke at Bodø/Glimt ikke kan, og Rosenborg ikke vil. Men det siste stemte jo ikke helt, for vi så at Rosenborg-spillerne gjerne ville. Men akkurat nå flyter ikke spillet så uanstrengt som tidligere i høst.

Mike Jensen var engasjert som alltid, backene Jonas Svensson og Jørgen Skjelvik økte aktiviteten på sidene, trykket mot motstandermålet økte fra et samlet RBK-lag.

Det var jo ikke slik Bodø/Glimt skulle ha det. Det var skuffende at de ikke klarte å plage Rosenborg mer.

En kort spurt

Først da godnatt-sangen nærmet seg, så vi spor av den sluttspurten vi ventet på. Men da hadde Bodø/Glimt solgt alt de hadde, og en Rosenborg-kontring endte med 2-0 av Jørgen Skjelvik.

RBK hadde gjort jobben, og gjort den rimelig bra. Bodø/Glimt holder ikke samme nivå, ikke i en cupkamp heller.

I cupfinalen 20. november skal Rosenborg møte vinneren av Strømsgodset-Kongsvinger.

Bodø/Glimt må først og fremst tenke på kampen mot Viking søndag. Den er nok viktigere.

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene:

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK