Salvesen berget Start-poeng

Kom tilbake etter å ha ligget under 3-1 ved pause.

ODD — START 3-3

SKIEN (fvn.no): Et heroisk Start-lag hentet opp 1-3 ved pause og fikk poeng borte mot Odd. Med sitt første spark på ballen satte Lars-Jørgen Salvesen inn 3-3 på straffe.

— Det var helt fantastisk. Jeg synes vi spiller en veldig god kamp og fortjener alle poengene, sier Lars-Jørgen Salvesen.

3-3: Lars Jørgen Salvesen var sikker som banken da han plasserte ballen utagbart til venstre for keeper Sondre Rossbach.

— Jeg synes vi var gode fra starten, og gikk til pause på 1-3 og var misfornøyd. Vi fikk en ny energi med Vilhjalmssons mål, og en fortjent utligning like før slutt, oppsummerer Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Fire mål på ni minutter

I første omgang så det lenge ut til å gå mot 0-0 ved pause. Begge lag spilte seg fram til noen halvsjanser, men ordentlig farlig var det aldri foran noen av målene. Men så, i løpet av ni minutter kom det fire mål.

Først fikk Odd et billig straffe etter det dommer Trygve Kjensli mente var heands på Alex De John. Olivier Occean fintet ut Opdal og trillet ballen rolig i hjørnet. Straffen var definitivt ikke Mons Ivar Mjelde enig i.

KAN GLISE ETTER KAMPEN: Start-trener Mons Ivar Mjelde så sine gutter komme tilbake i andre omgang mot Odd.

— Det er grusomt, det er forferdelig! Jeg er så jævlig fornøyd med guttene den første halvtimen. Så får Odd energi av den straffen! Men vi skal stå på «till the bitter end», sa Mjelde til TV2 på vei ut til 2. omgang.Og Start sto så til de grader på «till the bitter end» - men det var først etter de hadde fått to baklengsmål til i sekken.

To minutter senere headet Lars-Kristian Eriksen inn 2-0 på corner. Men etter 38 minutter tente Espen Børufsen et nytt håp for Start ved å lobbe inn 1-2-målet etter en gavepakke fra Odd-spiller Fredrik Oldrup Jensen.

Men gleden ble kortvarig. For fire minutter før pause kom kampens prestasjon. En bestemt Jone Samuelsen tråklet seg forbi tre-fire Start-spillere, og plasserte ballen i vinkelen- utagbart for Opdal.

MANGE MÅL: Odd gikk opp i ledelsen i første omgang.

Start-comebackEtter pause roet spillet seg ned. Start hadde kommet seg over sjokket, og jobbet seg sakte men sikkert inn kampen. Og etter 73 minutter kom belønningen. Solomon Owello la inn fra høyre, og keeper Sondre Rossbach mistet ballen og Matthias Vilhjalmsson headet inn til 3-2. Start fortsatte å styre spillet, men etter 86 minutter åpnet en Odd-pasning hele Start-forsvaret og alene med keeper skjøt Håvard Storbæk like utenfor. I stedet kom utlikningen ett minutt før slutt. Matthias Vilhjalmsson ble felt, og innbytter Lars Jørgen Salvesen var sikker fra straffemerket.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk