Forren: - Kommer vi til EM, kan sesongen være så lang den bare vil

Vegard Forrens prestasjoner for klubb og landslag kan bidra til å gjøre ferie til et fremmedord. Det er greit, synes midtstopperen.

Sesongen hans er i ferd med å vokse seg fryktelig lang, men Vegard Forren gir gjerne avkall på ferie i bytte med cupspill i europaligaen og EM-sluttspill med Norge.
  • 100% Sport

— Det er fotball jeg lever av og det jeg trives med, og da kan jeg ikke klage på at det blir mange kamper. Så klart det kan være godt med ferie av og til, men utsikten til å spille interessante kamper er motiverende, sier Forren.

Molde har allerede sikret seg plass i europaligaens cupspill i februar. I løpet av de nærmeste dagene kan landslaget kvalifisere seg til EM-sluttspill i Frankrike. For spillere som Forren er sesongene i ferd med å vokse sammen til en eneste evigvarende rekke kamper.

Les også

Skal det være et glass varm melk før vi stenger?

— Det er alltids mulig å få noen fridager innimellom. Vi har en trener i Molde som er flink til å ta vare på oss slik, sier han.

27-åringen trives med mange kamper. Mens de fleste av Moldes førstevalg fikk stå over serieavslutningen mot Start etter bragdkampen mot Celtic, spilte Forren 90 minutter.

— Vi har ikke så mange å ta av, så noen måtte være med og bidra. Det var vel bare jeg og Ethan (Horvath) i mål som var igjen fra Celtic-kampen. For min del var det greit. Jeg har vel en litt mindre krevende posisjon på banen som gjorde at jeg var tilgjengelig for å spille 90 minutter, vurderer han.

Nøkkel

Med unntak av det siste kvarteret i Bulgaria i september (der han ble matchvinner), har Forren spilt hvert minutt av EM-kvalifiseringen og er en nøkkelmann for Per-Mathias Høgmo som han er det for Ole Gunnar Solskjær.

Europaligaen holder på til langt ut i desember, og første kamp i 16-delsfinalen spilles 18. februar. Det gir ikke rom for lange pausen om laget skal være klart til å prestere igjen.

Les også

Hemmelighetene fra EM for 15 år siden

Etter å ha vinket farvel til vinterferie da Molde gikk videre i europaligaen, kan Forren bidra til at også sommerferien blir borte. Eliteseriens EM-pause kan nemlig bli fylt med EM-forberedelser og spill mot Europas beste landslag i Frankrike.

— Kommer vi til EM-sluttspill, kan sesongen egentlig være så lang den bare vil. Dette er kamper som motiverer til å jobbe knallhardt videre, og jeg ser det bare som positivt, sier Forren.

Moro

Han ønsker et norsk lag som våger å spille og angripe mot Ungarn.

— Nøkkelen blir tålmodighet og defensiv trygghet, men samtidig må vi tore litt på hjemmebane og gå for både en, to og kanskje tre scoringer, sier han.

— Det er et gjerrig lag vi møter, og vi må være forberedt på at vi kanskje må styre mer enn vi normalt gjør. Det er en evne vi har ønsket å utvikle, og vi føler at vi har kommet langt på vei. Vi vil få det ut torsdag og angripe, samtidig som vi beholder den defensive tryggheten som gjør at vi kan holde tett bakover.

Det er en oppskrift som kan gi mye norsk fotballmoro, og fint lite ferie for Vegard Forren.

(©NTB)