Fotball

Trondheims-Ørn spilte som et topplag

Var bedre enn Stabæk i alt – bortsett fra å score mål.

Best: Guro Reiten var Ørns beste, og scoret også målet som sikret et poeng mot Stabæk Foto: Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørn – Stabæk 1-1 (1-1): Stabæk har tatt imponerende seks seiere på de sju første seriekampene, mens Trondheims-Ørn kun har kapret et poeng på de fire siste. Men hjemmelaget reiste seg igjen, og hadde fortjent alle poengene etter nitti minutter med knallhard jobbing og høy moral mot Stabæk.

Høyt press

Trondheims-Ørn åpnet positivt og var minst like gode som topplaget Stabæk de første tjue minuttene på Ranheim arena. Hjemmelaget sto høyt, og stresset Stabæk. Det første til at Ørn fikk flere gunstige brudd, men maktet ikke å skape den helt store sjansen.

Omtrent midtveis i omgangen, satte Ørnstopper Marit Clausen inn en kjempetakling på Stabæks Ingvild Steinsland. Dommer Marte Sørø (fra Molde) ga gjestene feilaktig frisparket. Det skulle bli den direkte foranledningen til kampens første mål. Skuddet fra 27-28 meter endte i corner, og ny corner. Den scoret Stabæk på. Celine Granli fikk stå alene bak i feltet, og styrte den med hodet 1-0 til gjestene etter 25 minutt. Det var ikke veldig fortjent.

Fortsatte etter målet

Men målet fikk ikke lufta til å gå ut av Ørn-ballongen. Hjemmelaget fortsatte å føre matchen, og i det 34.minuttet kom utligningen. En feilvendt Guro Reiten tok ned ballen på seksten meter, snudde på femøringen – og plasserte ballen pent i det lengste hjørnet. Banens beste spiller sørget for 1-1 på lekkert vis.

Dommer Sørø unnlot også å gi Ørn fordel av ballen ved flere anledninger. Etter 37 minutter var Rikke Storrø på vei gjennom da det ble blåst for frispark. Det endte med en heading til side for mål.

Rikke Storrø startet matchen, da Ørns førstevalg på topp Lisa-Marie Utland sto over med gule kort. Erstatteren gjorde en god første omgang, og bidro med økt duellstyrke på topp

Snytt for straffe

Gjestene hadde en skummel avslutning fra distanse fem minutt før pause, men ballen duppet ned på nettaket. Steinsland satte kula i mål for Stabæk to minutt før pause, men da hadde linjevakta vinket for offside i en liten evighet. Bortsett fra målet, maktet ikke Stabæk å skape særlig mer mot et Ørn-lag som leverte opp i mot årsbeste før hvilen.

Ørn kunne fått muligheten til å gå til pause med ledelse. Minuttet før hvilen ropte hjemmelaget på straffe da et skudd ble stoppet av en Stabækforsvarer med to armer rett i været. Det så ikke dommeren.

Overtak kampen ut

Hjemmelaget startet den andre omgangen med et lekkert mål etter strøken pasning av Guro Reiten. Men dommeren annullerte for offside. Det la ingen demper på arbeidslysten til ørnjentene, og som fortsatte med knallhard og disiplinert innsats.

Hjemmelaget beholdt det spillemessige overtaket kampen ut, var bedre enn Stabæk i alt. Likevel klarte de ikke å sette ballen bak landslagskeeper Hjelmeseth flere ganger.

1-1 og et kjærkomment poeng for Trondheims-Ørn, men likevel dårlig betalt for innsatsen mot topplaget Stabæk.

Les også

  1. Nå har Ørn spilt fire kamper uten seier

  2. Tannløse Trondheims-Ørn med historisk tap

  3. Ørn-treneren skuffet etter poengtap mot bunnlaget

Les mer om

  1. Stabæk Fotball Kvinner
  2. Trondheims-Ørn
  3. Toppserien