Fotball

Barcelona herjet med Villarreal. Nå er de bare to kamper unna historisk rekord

Den katalanske storklubben toger videre mot en ubeseiret sesong i La Liga.

BARCELONA - VILLARREAL 5–1

Med onsdagens 5-1-seier gjenstår kun to kamper før Barcelona kan skryte av å ha gått gjennom en hel sesong uten nederlag i den hjemlige ligaen. Det har vært et stort mål for trener Ernesto Valverde etter at ligagullet var sikret.

Onsdag sendte Barcelona-sjefen et noe reservepreget mannskap på banen mot Villarreal. Det så ikke ut til å svekke hjemmelaget nevneverdig.

Oppgjøret på Nou Camp var kun 11 minutter gammelt da Philippe Coutinho satte inn ledermålet. Brasilianeren, som kom til Barcelona fra Liverpool i januar, har så langt ikke gnistret for katalanerne. Onsdag var han i det minste målscorer.

Les også

Ble ikke straffet etter stygg stempling. Så ble Gareth Bale helt avgjørende.

Lionel Messi og Barcelona satte inn Barcelonas tredje mål onsdag.

Fem minutter etter 1-0-målet viste en annen brasilianer seg fram. Midtbaneveteranen Paulinho var en ivrig målscorer etter at han ble hentet til Barcelona i fjor sommer, men har den siste tiden slitt mer. Onsdag var tilbake som målscorer.

Høyreback Lucas Digne gjorde forarbeidet til 2-0-scoringen.

Barcelona ga seg imidlertid ikke med det. Lionel Messi er toppscorer i La Liga denne sesongen og pyntet litt på tallene også onsdag. 3-0-scoringen var argentinerens nummer 34 for sesongen.

Les også

Fotballgeniet Andrés Iniesta skal være enig med ny klubb. Seks millioner flasker vin inngår i avtalen, hevder avis.

Nicola Sansones redusering til 1-3 etter pause var ikke egnet til å spolere kvelden for hjemmelaget. I stedet satte sommerkjøpet Ousmane Dembélé inn 4-1 og 5-1 rett før slutt.

Barcelona var dermed tilbake på vinnersporet etter å ha måtte nøyd seg med 2-2 i El Clasico-oppgjøret mot Real Madrid søndag.

Det katalanske laget er fortsatt ubeseiret etter 36 kamper denne sesongen. Unngår de tap de to siste kampene, mot Levante og Real Sociedad, går de ubeseiret gjennom hele sesongen. Det har bare to lag klart før, men det er tilbake til 20–30-tallet. Da var antall kamper det halve av La Liga-sesongen i dag.

Ramos på godt og vondt

Real Madrid spilte også mot Sevilla onsdag kveld. Sevilla gikk til pause med en 2–0-leldelse. Et kvarter inn i andre omgang fikk Sergio Ramos straffe, men bommet. Seks minutter før full tid, klarte han å score et selvmål.

Se høydepunktene fra kampen her:

I det 87. minutt reduserte Borja Mayoral for Real Madrid, før Ramos scoret på straffe på overtid. Men straffemålet var ikke nok til at Real Madrid fikk med seg poeng fra Estadio Sanchez Pizjuan. De ligger nå tre poeng bak byrival Atletico Madrid med to kamper igjen å spille.

Les mer om

  1. FC Barcelona
  2. Lionel Messi
  3. Philippe Coutinho