Fotball

Rekdal: - Her er ting å ta tak i

<p>— Jeg har forandret meg siden sist, men det har også klubben gjort, sa Kjetil Rekdal etter en halv dag i sin nygamle jobb.</p>

Kjetil Rekdal forsyner seg av matbordet. Han håper på fete tider for klubben fremover.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

VALLE (aftenposten.no): Første dag i jobben brukte Kjetil Rekdal til å gjøre seg kjent med og møte VIF-organisasjonen. Første trening med laget blir torsdag formiddag på kunstgressbanen utenfor Vallhall.

— Det sitrer i kroppen av å være tilbake. Nesten som å komme hjem. Jeg bruker første dag til å skaffe meg en oversikt i organisasjonen. Mye er veldig bra, men her finnes også utfordringer. Akkurat hva det er får vi komme tilbake til. Men det er ting som må bli bedre, forklarte mannen som skal lede VIF til topps i jubileumsåret.

— Drømmer skal fansen ha, men akkurat nå er vi nok ikke gode nok til å innfri de drømmene. Kanskje kan vi bli det. det må i hvert fall være målet, sa Rekdal i en kort matpause der han også snakket med pressen.

- Hva er det laget trenger mest?

— Folk som har vært her en stund har laget en oversikt. Den skal jeg gå igjennom nå, og så får vi etterhvert spille inn eventuelle ønsker til investorene. Men noen navn får dere ikke av meg nå, presiserte Rekdal som også fremhevet det gode forholdet han har til VIF-investor Tor Olav Trøim.

— Hvor mye penger vi kan få til forsterkninger vet jeg ingenting om nå, la den nygamle VIF-treneren til.

Nederlansk inspirasjon

Vålerenga har en filosofi om å spille en «Ajax-fotball» i alle årsklasser. Det passert egentlig Rekdal bra, for som han påstår:

— Aalesund har spilt som Ajax de siste to årene, noe Vålerenga har innført fra bånn av og opp. Den type fotball. Så jeg ser ikke at det skal bli noen kjempeutfordring. Men hvis du velger en spillestil, må du også velge riktige spillere. Det blir en del av jobben her å skaffe den typen spillere. I takt med å utvikle dem selv også, poengterer «I»

Det er fem og et halvt år siden han forlot Vallhall, Vålerenga og Oslo, men klubben har aldri vært helt ute av systemet. Fra utsiden har han fulgt godt med

— Jeg har forandret meg, men det har også Vålerenga. Klubben har nå en unik og enorm ungdomssatsing som jeg var med på å starte da jeg var her sist. Der finnes det helt sikkert veldig mange spennende spillere uten at jeg nå har oversikt over enkeltspillere.

— Jeg føler at jeg kjenner og har en fot innefor i de fleste avdelingene her: Klanen, investorene, ungdomsavdelingen, klubben, sosiale prosjekter. Det vil forhåpentlig være til hjelp allerede i året som kommer.

Han er helt sikker på at han kan være den samlende kraften klubben trenger:

— Klubben har slitt og underprestert. Vålerenga skal ikke ligge midt på tabellen eller under midten. Klart det er en vanvittig utfordring, men jeg har klart det før og kan gjøre det igjen. Hele prosjektet trigger meg enormt. Følelsesregisteret kommer til å svinge både for meg personlig og for klubbens tilhengere.

Samme trenerteam

Mot slutten av boken «Mitt liv som I» forteller Rekdal om sitt store ønske om å bli landslagssjef. I så måte passer kanskje en toårskontrakt med en klubb som allerede spiller på Ullevaal perfekt?

— Det hadde ikke noe med det å gjøre. To år passet begge parter veldig bra. Hvem vet, kanskje blir det lenger. Hva fremtiden bringer vet vi ikke, men jeg vet at fremtiden min nå kun handler om å gjøre Vålerenga bedre. Jeg har som ambisjon at vi skal bli bedre ganske fort.

- Kommer du til å beholde det støtteapparatet som allerede finnes i klubben eller vil du ha med deg nye folk inn?

— Jeg kommer med et åpent sinn. Å begynne diskutere slike grep er alt, altfor tidlig. Her er veldig mange folk. Slike prosesser er naturlig i alle klubber, men jeg vil ikke forutsi noe nå, så vi stopper den diskusjonen der.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114346192737
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1888233221132
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien