Fotball

Celtic-legende: – Jeg synes synd på Deila

Chris Sutton mener Celtic-jobben er for stor for Ronny Deila.

PRESSET: Flere fotballprofiler og Celtic-kjennere mener Ronny Deila bør få sparken i Celtic. Foto: Reuters

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Sutton, som spilte 130 seriekamper for Celtic fra 2000 til 2006, er nå fotballkommentator i den skotske avisen Daily Record.

42-åringen har ved flere anledninger vært sterkt kritisk til Ronny Deila. Nå mener han tiden bør være ute for den norske fotballtreneren. Samtidig påpeker Sutton at Celtic-ledelsen må ta sin del av skylden.

Les også

Oddsen på Deila-sparking synker kraftig

– Kall det en feilvurdering eller vanstyre, men å la ting skli ut på denne måten, er en kjempefeil. Ronny Deila er mannen som pekes på, men det er sjefene og resten av styret som må ta på seg skylden, skriver Sutton i sin Daily Record-spalte — og fortsetter:

Chris Sutton er en helt blant Celtic-fansen. Han spilte 130 seriekamper og 63 -mål i løpet av seks sesonger i den skotske klubben. Foto: Reuters

– Jeg synes faktisk synd på Ronny. Han er genuint en fin og grei fyr, men jobben som Celtic-manager er rett og slett for stor for ham.

Ronny Deila: – Ferdig hvis vi ikke vinner serien

– Og det burde Dermot Desmond (hovedaksjonær i Celtic) og Peter Lawwell (administrerende direktør) funnet ut for lenge siden. De skulle gjort det etter Champions League-exiten mot Malmö. Hvordan de kan ha unnlatt eller nektet å se det, er et mysterium for meg, men på et eller annet tidspunkt må man innrømme at man har gjort en feil.

Presset på Ronny Deila har økt betraktelig etter at Celtic ut av ligacupen mot Ross County søndag og tapte onsdagens toppkamp borte mot Aberdeen.

Etter kampen var han likevel klar overfor BBC: – Jeg vil aldri si opp min fantastiske jobb i Celtic.

I ettertid snakket ham imidlertid med skrivende presse, deriblant Daily Record. Da var tonen mindre bastant.

På spørsmål om hva utfallet ville bli hvis Aberdeen skulle vinne den skotske ligaen, svarer han:

– Det taler for seg selv – da ville tiden min her være over. Jeg ville ikke sett noen grunn til å fortsette da. Da har jeg ikke gjort jobben min. Vi må vinne ligaen. Det er sånn det er, og det er noe man må forvente av dette laget, sa Deila, ifølge Daily Record.

PS! Celtic leder fortsatt den skotske eliteserien og er med i den skotske cupen. I Europa League og ligacupen er riktignok Glasgow-klubben ute.

 1. Les også

  Norsk Celtic-stjerne hetses i kommentarfeltet under babybilde

 2. Les også

  Deila svarer på kritikken: - Jeg er fortsatt rett mann

 3. Les også

  Presset Deila tapte toppkampen - nå raser supporterne på Twitter

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC
 3. Ronny Deila