Fotball

Skarsfjord fortsetter som Hønefoss-trener

– Hønefoss er et Mini-Sogndal, sier Rune Skarsfjord.

Rune Skarsfjord.
  • Roy Ellingsen

Trener Rune Skarsfjord reddet Hønefoss fra nedrykk i år. Nå har han skrevet under en treårskontrakt med klubben.

Rune Skarsfjord sa opp som Brann-trener på tampen av 2013-sesongen. Et drøyt halvår senere overtok han Hønefoss Ballklubb, som lå på nedrykksplass i 1. divisjon.

Klubben reddet seg på siste dag av sesongen, og tirsdag skrev Skarsfjord ny kontrakt med klubben ut 2017-sesongen.

Pleier å forlenge

– Dette er en prosess som har vart hele det halvåret jeg har vært her. I de 20 årene jeg har jobbet som trener, har jeg alltid forlenget kontraktene mine en eller to ganger. Det forteller kanskje at jeg får et sterkt eierforhold til det jeg holder på med, sier Skarsfjord.

Skarsfjord (44) har tidligere vært ungdoms— og assistenttrener i Rosenborg, hovedtrener i Haugesund og både assistent- og hovedtrener i Brann.

Hønefoss har ikke klar noen målsetting for 2015 og videre.

– Det er avhengig av hvordan næringslivet og miljøet rundt klubben støtter opp. Jeg er spent på hvordan det blir, sier Skarsfjord.

Høstsesongen var klart godkjent.

Mini-Sogndal

– Den gruppen vi har hatt i høst, har vært bra. Men det var en del spillere på lån, som det kan bli vanskelig å beholde. Det er Rolf-Magne Walstad som skal sette sammen stallen, og vi vet ennå ikke hvordan det blir. De neste månedene vil avgjøre det, sier treneren.

Potensialet ser han i Hønefoss.

– Hønefoss er jo en liten klubb i norsk målestokk, men den er kommet veldig langt med anlegg. Forholdene ligger til rette for å få til noe her. Anleggsmessig er vi et Mini-Sogndal, sier Skarsfjord.

Inn til videre blir familien boende i Bergen.

– Jeg pendler til Hønefoss, og så har de pendlet litt andre veien. Vi kommer i hvert fall til å fortsette slik frem til sommeren. Vi har funnet en løsning som fungerer for oss, sier Skarsfjord.

Les også

  1. Hønefoss unngikk så vidt et dobbeltnedrykk

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Rune Skarsfjord
  3. Hønefoss BK