- Han vil ligne enda mer på en tosk om Solskjær sparkes

En av Englands mest profilerte sportsjournalister mener Vincent Tan vil få mye av skylden ved et nedrykk.

Vincent Tan har funnet på masse rart før. Derfor er det Solskjærs fremtid i klubben høyst usikker.
  • Daniel Røed-Johansen

Lørdag spiller Ole Gunnar Solskjærs Cardiff mot Southampton.

Cardiff er i desperat poengnød etter flere svake resultater den siste tiden. Oppgaven med å holde plassen virker svært vanskelig.

Spørsmålet er hva som skjer om Cardiff skulle rykke ned. Vil den kontroversielle eieren Vincent Tan fortsatt ha tålmodighet med nordmannen?

Mener Tan får skylden

Henry Winter er blant de mest respekterte sportsjournalistene i England. The Telegraph-kommentatoren mener at Tans omdømme vil gjøre at Solskjær slipper unna mye av kritikken ved et nedrykk.

— Solskjærs omdømme vil bli svekket noe ved et nedrykk, spesielt siden Cardiff har noen gode spillere i mål, i forsvar og i angrep. Han vil bli kritisert for noen feil, men skylden vil hovedsakelig legges på de vanskelige arbeidsforholdene i Cardiff under eieren Vincent Tan, sier Winter til aftenposten.no.

Les også

Hardt presset Solskjær kranglet med reporter

Han fortsetter:

— Han kan bli sparket, men da vil Tan bare ligne enda mer på en tosk.

Han legger vekt på Solskjærs spillerkarrière, og tror Solskjærs managerfremtid i England ikke nødvendigvis står og faller med utfallet i Cardiff.

— Solskjær kom inn i jobben med et godt rykte på grunn av suksessen i Molde og den store beundringen for hans spillerkarrière i Manchester United. Selv supporterne som hatet United, respekterte Solskjær på grunn av profesjonaliteten hans som spiller. Han fikk en bra mottakelse, spesielt etter seieren over Newcastle. At han ble så godt tatt imot, til tross for sinnet over hvordan Malky Mackay ble behandlet, viser hvor populær han er i engelsk fotball, sier Winter.

- Folk glemmer ikke Fergusons ord

Han tror ikke en mulig fiasko i Cardiff vil ødelegge for andre norske managere.

— Jeg tror ikke folk setter sammen grupper av managere basert på nasjonalitet. Det vil bli fokus på Solskjær, men det vil ikke være en følelse av at nordmenn ikke kan være managere. Det er så få toppmanagere fra England at fansen og media ikke vil våge å angripe et annet land.

— Uansett kan det jo være at Solskjær lykkes på lang sikt. Folk vil ikke glemme at Ferguson alltid sa at Solskjær en dag ville bli en god manager, sier Henry Winter.

SPORTSDØGNET:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk