Erling Moe om Gudjohnsen: – Vi har fått inn en lederstjerne

MFK-assistent Erling Moe tror Eidur Gudjohnsens enorme rutine vil komme godt med i en ung MFK-stall.

Eidur Gudjohnsen deltok på fredagens Molde-trening.

Fredag ble det klart at islandske Eidur Gudjohnsen har signert en toårskontrakt med Molde Fotballklubb. Ole Gunnar Solskjær var ikke tilgjengelig for pressen i etterkant av lagets trening fredag, hvor også Gudjohnsen var med.

MFK-assistent stilte imidlertid velvillig opp for de frammøtte journalistene.

Erling Moe, assistenttrener Molde.

– Ole Gunnar (Solskjær) er bestandig ute etter gode fotballspillere. Det har han funnet i Eidur. Så enkelt er det. Vi henter spillere vi tror og vet kan være bidragsytere i vårt lag. Det er det som er bakgrunnen, forteller Moe til Rbnett etter fredagens trening.

Les også

10 stjerner som av en eller annen merkelig grunn valgte Norge

Kan få tier-rollen

Signeringen av 37 år gamle Gudjohnsen er kanskje ikke noen typisk Solskjær-signering, som heller har vært kjent for å hente unge, talentfulle nordmenn. Moe peker på rutine som det viktigste bidraget fra Gudjohnsen, noe en ung tropp kan trenge – spesielt når Daniel Berg Hestad legger skoene på hylla etter endt Europa League-eventyr.

– Det er ikke fasitsvar på noe. Ole har gjort de vurderingene at vi trener litt rutine inn i troppen. Vi trenger lederstjerner, og det har vi fått, mener Moe.

– Hva slags rolle vil han få i laget?

– Akkurat den vurderingen tror jeg Ole må gjøre. Han har et klart bilde på det, og det er han som tar ut laget og bestemmer det, sier Moe.

Les også

Bekreftet: Gudjohnsen blir Molde-spiller

– Men noen tanker har du vel?

– Han er jo en offensiv spiller, og vil bidra framover på banen, sier Moe.

– Er det i rollen som hengende spiss, kanskje bak en hurtig spiss, den beste for Gudjohnsen?

– Det vet vi at han har gjort med stort hell tidligere. Det er helt sikkert en rolle som blir vurdert, tror Moe.

Ole Gunnar Solskjær brukte Jo Inge Berget mye i samme rolle i sin forrige periode i klubben, og det er ikke utenkelig at det er i samme rolle Gudjohnsen vil bli brukt.

Læremestere i verdensklasse

Gudjohnsen er angriper og har klubber som Chelsea, Barcelona, Monaco og Tottenham på CV-en sin. Det er med andre ord ingen smågutt som nå skal ikle seg den blåhvite Molde-trøya. Moe tror at en spiller med Gudjohnsens fartstid kan gi nyttige tips og råd til de litt yngre spillerne i stallen.

– Nå har ungguttene våre to av verdens beste læremestere, om man tenker på det som skjer på den siste tredel av en fotballbane. Det bør jo være stor inspirasjon for alle. Det å suge til seg læring, og se hvordan de beste gjør det er selvsagt inspirerende for våre unge spillere, sier Moe.

– Finnes det egentlig bedre læremestere for klubbens unge offensive spillere?

– Nei, du skal i alle fall lete veldig godt. Så akkurat det er vi veldig godt fornøyd med, sier Moe.

– Kvalitetsspiller

I en pressemelding fra Molde Fotballklubb sier manager Ole Gunnar Solskjær følgende om Gudjohnsen:

– Det er helt fantastisk for oss som klubb å signere en så merittert spiller, rutinert spiller og ikke minst en så god spiller som Eidur er. Han er en kvalitetsspiller, han kommer inn med rutine, han kommer inn med en personlighet som vi trenger. Daniel legger opp nå, og vi har mange unge, gode, fremadstormende fotballspillere som trenger litt «guiding» på banen og utafor banen, greit for oss trenere å ha en «forlenget arm» ute på banen også, sier Solskjær i pressemeldingen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Lillestrøm95131614216
5Sarpsborg 089432118315
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk