Landslagssjefens spøk vekker avsky: – De vakre damene er velkomne, ikke de stygge

Feministorganisasjon raser mot Martin O’Neill (64).

Martin O’Neill (64) dro en spøk som ikke falt i god jord hos alle.
  • Fredrik Saltbones

Og det er kanskje ikke rart. På en pressekonferanse i forkant privatlandskampen mot Sveits, kom Martin O’Neill med det mange vil kalle en upassende spøk.

En journalist spurte Irland-sjefen om hvilke regler landslagsledelsen har vedrørende tilstedeværelse av koner og kjærester – ofte kalt WAGs (Wifes and girlfriends) – under sommerens fotball-EM i Frankrike.

  • Hva synes du om spøken? Stem nederst i artikkelen!

Tidligere har flere nasjoner hatt et forbud mot dette, ettersom spillerne skal ha fullt fokus på kampene i mesterskapet.

Martin O’Neill svarte:

– Det kommer an på hvor attraktive de er, begynte han.

– Hvis de er skikkelig vakre, er de veldig, veldig velkomne. Det er ikke de mer stygge, dessverre, sa O’Neill til stor latter fra salen.

Du kan se seansen hos The Guardian her.

Selv om kroppspråket til Martin O’Neill ikke akkurat tydeliggjorde at dette var tull, var utspillet trolig ment som en spøk.

Feministorganisasjon: – Ikke plass til slike sexistiske kommentarer

Men det er ikke alle som ler. Orla O'Connor, direktør i feministorganisasjonen The National Women's Council of Ireland, reagerer kraftig.

– Det er ikke plass til slike sexistiske kommentarer i irsk fotball, spesielt ikke på dette nivået, sier O'Connor til Belfast Telegraph.

John O'Shea jubler her sammen med lagkamerat Shane Long og hans datter etter at EM-plassen ble sikret i fjor høst.

– Interessen for fotball – og deltakelsen i fotball – blant jenter og unge kvinner, er økende i Irland. EM-sluttspillet burde bli brukt som en mulighet til å øke deltakelsesnivået ytterligere, ikke til å komme med kommentarer som dette, sier feministlederen.

Det irske fotballforbundet har foreløpig ikke ønsket å kommentere reaksjonen fra The National Women's Council of Ireland ,skriver Belfast Telegraph.

Midtstopperen John O'Shea, som satt ved siden av O'Neill under pressekonferansen, fortalte at han kommer til å ta med seg familien til Frankrike.

– Min kone og mine to barn blir med hvis jeg blir tatt ut i EM-troppen. Jeg er såpass erfaren at jeg klarer å fokusere på arbeidsoppgavene uansett, sa O'Shea, ifølge den irske avisen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: