Fotball

Hønefoss mot eliten

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271625&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271625">Hønefoss – Tromsdalen 2-0:</a></strong> Sikret seg seks poengs luke ned til kvalikplassen, og kun fire runder gjenstår.</p>

Lars Lafton Foto: Digitalsport

  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Leo Olsen Foto: Digitalsport

Ole Bjørn Sundgot Foto: Digitalsport

Så få som 1425 tilskuere hadde møtt frem i ruskeværet på Hønefoss Idrettspark for å se opprykksjagende Hønefoss.

Lederlaget i 1. divisjon leverte absolutt ingen god kamp mot Tromsdalen, men vant likevel 2-0 etter en scoring i hver omgang.

— Å vinne i dag var utrolig viktig. Det var en middels dårlig kamp av oss, men vi vant i hvert fall, sier Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot til NRK.

— Vi klarte ikke å slippe oss skikkelig løs, og det ble litt tafatt utpå der. Trolig ble vi litt for opptatt av tabellsituasjonen etter at vi tok ledelsen, tror Sundgot.

Olsen ble helt

Leo Olsen - tidligere TUIL-spiller - scoret etter 22 minutter. Samme mann skaffet vertene straffespark to minutter på overtid i 2. omgang. Fra ellevemeteren gjorde Lars Lafton ingen feil.

Med seieren har Hønefoss tre poengs luke ned til Kongsvinger på den andre direkte opprykksplassen.

Se tabellen HER!

- Må prestere mye bedre

Og ned til jagende Haugesund og Sogndal er avstanden nå hele seks poeng når fire serierunder gjenstår. Hønefoss tok med andre ord et stort steg mot eliteserien.

- Vi har seks poeng å gå på ned til kvalifiseringsplass, men vi må prestere mye bedre enn dette i de fire siste kampene, sier Sundgot.

Også for Tromsdalen var dette en svært viktig kamp. Helgens resultater gjorde at laget falt ned til fjerde sisteplass, som gir nedrykk.

Gjestene kjempet godt mot topplaget, men manglet det siste lille for å kunne ta med seg poeng nordover.

Sjekk det gjenværende kampprogrammet HER!

svp://93577?view=ap

Les mer om

  1. Fotball 1. div