– Har blitt bestevenn med den fysiske treneren

Eidur Gudjohnsen trener ekstra for å bli klar til sesongstart.

Debuterte: Eidur Gudjohnsen spilte sine første 90 minutter for MFK i tirsdagens treningskamp mot Mjøndalen. Kampen endte 3-3.

MOLDE: Islandske Eidur Gudjohnsen spilte sin første kamp i Molde-trøya da laget spilte 3-3 mot Mjøndalen tirsdag. Angriperen viste glimtvis hva han kan bidra med for MFK, men virket samtidig tung i kroppen og et godt stykke unna toppformen.

Mer om kampen:

Derfor har 37-åringen lagt inn ekstratrening for å bli klar til serieåpningen mot Tromsø hjemme på Aker stadion søndag 13. mars.

– Den fysiske treneren har raskt blitt min beste venn. Det er ikke så unormalt, ettersom jeg har litt å ta igjen sammenliknet med de andre. Det viktige er å finne balansen i treningen, så det ikke blir for mye eller for lite trening. Jeg gjør som regel litt mer enn de andre spillerne, enten i styrkerommet eller med litt ekstra løping. Det har vært noen gode dager siden jeg kom, sier Gudjohnsen til Romsdals Budstikke etter Mjøndalen-kampen.

– Hvordan syns du kampen gikk?

– Det var en typisk treningskamp. Tempoet i disse kampene er aldri så høyt som i seriekampene, så det viktigste er bare å få spille en hel kamp og bli kjent med lagkameratenes bevegelser. Jeg tenker ikke så mye på hvordan jeg og laget presterer. Det viktigste er å komme seg gjennom kampen uten skader, og i tillegg få en god gjennomkjøring, sier Gudjohnsen.

Duo med Gulbrandsen. Islendingen startet som hengende spiss bak Fredrik Gulbrandsen, og det er ikke usannsynlig at det er nettopp disse to som starter i seriepremieren om halvannen uke. Gudjohnsen innrømmer dog at de har en vei å gå for å bli ordentlig samspilt.

– Det var åpenbart at vi aldri har spilt sammen før. Slike treningskamper vil vel aldri gå inn i historiebøkene uansett, men de er fortsatt viktige, mener han.

Gleder seg til sesongstart. Med unntak av to landskamper for Island i januar, har ikke Gudjohnsen spilt kamp siden midten av november. Islendingen innrømmer at han knapt kan vente til å komme skikkelig i gang med sesongen.

– Takk Gud for at jeg slipper å vente så mye lenger nå. Det skal bli godt å komme i gang, sier han.

– Hvordan kjennes kroppen?

– Jeg føler meg ok. Det er fortsatt litt arbeid igjen å gjøre, så jeg skal bruke de neste par ukene så godt som mulig. Det er også litt uvant for meg å trene hver dag på kunstgress, så vi får se hvordan jeg reagerer på å ha 90 minutter i beina i morgen. Men jeg skal nok være klar for helgas kamper igjen, tror Gudjohnsen.

For MFK spiller to treningskamper til helga. Først spiller de hjemme mot Aalesund på lørdag, og så borte mot Kristiansund på søndag. Gudjohnsen hadde i går ingen anelse om hvilken av kampene han blir med på.

Disse sakene har mange andre lest i dag:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk