Norges kaptein etter Tyskland-utklassing: – Kun på FIFA jeg har blitt så rundspilt

Ingen av de norske spillerne kunne huske å ha blitt så utspilt i sine karrierer.

Stefan Johansen hadde, i likheter med sine lagkamerater, en meget tøff kveld på Ullevaal.
  • Odd Inge Aas

ULLEVAAL STADION: «Det er mange måter å tape en fotballkamp på. Det vi gjorde i kveld var rett og slett fornedrende. Vi opplevde 90 minutters voksenopplæring fra Tyskland og vi fikk en dokumentasjon på hvor eventyrlig lang avstanden til verdenstoppen er».

Slik oppsummerte fotballekspert Lars Tjærnås 0-3-tapet for Tyskland.

Spillerne som hadde vært utpå banen og fått leksjonen, kunne ikke huske å ha blitt så rundspilt noen gang i sine karrierer.

— Det er kun på FIFA, sa Stefan Johansen med et smil, og la til at det må ha vært «en eller annen fyr på internett».

— Jeg tror aldri jeg har tapt 0-3 før, sa Ole Selnæs, som er godt vant etter en oppvekst i Rosenborg.

Om Markus Henriksen kan huske en kamp hvor det var så vanskelig å få tak i ballen?

— Nei, det er i tilfelle veldig lenge siden. Vi møtte et meget godt landslag i dag, det er det ingen tvil om, oppsummerte den ferske Premier League-proffen.

Sjekk spillerbørsen til Lars Tjærnås:

Les også

- Han burde egentlig bare fått ett poeng

Svensson har aldri blitt så presset bakover før

Jonas Svensson, som startet sin fjerde landskamp på rad på høyrebacken, har heller aldri vært borti lignende fotballeksjon.

— Dette var den tøffeste kampen jeg har spilt. Det visste jeg jo på forhånd òg, for man møter ikke så mye bedre lag enn Tyskland. Det var min største utfordring, og jeg har vel aldri blitt spilt så lavt noen gang før, oppsummerte Rosenborg-spilleren.

Bournemouth-spiss Joshua King finner en liten trøst i hvilket lag det faktisk var som utspilte Norge så til de grader.

- Selv om vi ble rundspilt, må vi ikke glemme at vi ble rundspilt av Tyskland – det var ikke San Marino eller Irland. Ja, vi er selvfølgelig skuffet, men faktum er at vi spilte mot Tyskland, sier King.

— Vi hadde et håp om å klare å matche dem i dag, men de var mye bedre enn oss. Man må bare holde hendene i været og innse at vi ble rundspilt. Jeg synes vi klarte oss greit til 0-1-målet, men etter det så var det enveiskjøring, oppsummerer han.

Les også

Nådeløs norsk kritikk: - På nivå med San Marino

Løp to-tre minutter uten ballen

Johansen innrømmer at det er tungt å løpe rundt ute på gresset når motstanderen er så fullstendig overlegen som det tyskerne var på Ullevaal.

Hovedproblemet var at tyskerne hadde ballen nesten hele tiden.

— Da vi fikk ballen og skulle gjøre noe kreativt, så var vi så slitne at vi ikke fikk opp hodet eller touchen til å sitte. Det er sånn vi helst vil gjøre med motstanderen, men de er såpass mye bedre enn oss per dags dato. Det blir tungt når du skal løpe to-tre minutter uten ball, og så skal gjøre noe med den når du får den, forklarer Johansen.

Han har imidlertid fortsatt troen på at det er mulig å klare annenplassen som gir playoff-spill mot en av toerne i en av de andre gruppene.

For en ting hersket det ingen tvil om blant noen som var på Ullevaal søndag kveld: Tyskland kommer til å vinne denne gruppen i VM-kvalifiseringen enkelt.

For Norges del handler det om å slåss med Tsjekkia, Nord-Irland, Aserbajdsjan og San Marino om annenplassen.