Sterk Sandnes Ulf-seier

<p>Asker – Sandnes Ulf 0-1: Asle Andersen lovpriser spillernes innstilling.</p>

Sandnes Ulf Morten eriksen
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Jeg er utrolig imponert. Vi er offensive i hodet og fortsetter å kjøre på selv når vi får 1-0. Det er veldig kjekt å se, og vitner om at vi er offensive og sterke mentalt , sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til Aftenbladet.no.

For ikke bare vant Sandnes Ulf. De to argeste konkurrentene i kampen om opprykk, Hønefoss og Ham-Kam, spilte nemlig 1-1. Dermed ble det en tilnærmet perfekt søndag for Asle Andersen og Sandnes Ulf.

— Jeg tenker ikke så mye på de andre lagene rundt oss. Det viktigste er at vi gjør jobben vår og vinner. Også er det selvfølgelig ingen ulempe når de andre topplagene avgir poeng

Og det var på ingen måte ufortjent at Sandnes Ulf vant kampen mot Asker. Laget fra sykkelbyen var bare centimetere fra å få en drømmestart på Føyka. Bare fem minutter var spilt da Fredrik Torsteinbø ble spilt nydelig gjennom. Venstrekanten avsluttet hardt og lavt i det lengste hjørnet fra skrått hold, men traff bare innsiden av stolpen bak en utstpilt Asker-keeper.

Bare sekunder senere fulgte Kamal Saaliti opp. Sandnes Ulf-spissen fikk stå merkelig alene i vertenes 16-meter, men i siste sekund kom et Asker-bein i veien for avslutningen som bare resulterte i hjørnespark.

Underholdende

De to Sandnes-sjansene så ut til å vekke Asker. Det hvitkledde hjemmelaget festet etter hvert grepet i det som var en velspilt og åpen 1. omgang på Føyka. Det våte kunstgraset innbød til hurtig spill langs bakken, noe begge lag forsøkte å utnytte.

Utover i omgangen hadde Asker flere muligheter til å ta ledelsen, og spesielt Armin Sistek var farlig de gangene han fikk rettvendt seg. To ganger fikk den tidligere Odd-spissen avslutte fra god posisjon, men begge gangene gikk avslutningene på utsiden av stolpene.

Asker var nok, sett under ett, det beste laget i 1. omgang, men overtaket var ikke stort og det var derfor ingenting å si på at det sto 0-0 til pause.

I pausen byttet Sandnes Ulf-trener Asle Andersen ut sin kaptein Aksel Berget Skjølsvik. Inn kom Mobi Okoli.

— Skjølsvik sliter med en vond ankel. Da er det herlig å ha Okoli i bakhånd. Han kom inn og styrte midtbanen etter pause, skryter Asle Andersen.

Iskald Eriksen

På samme måte som i 1. omgang, var det også Sandnes Ulf som startet best etter hvilen. Og denne gangen skulle laget utnytte muligheten. Omgangen var bare to minutter gammel da Morten Eriksen ble spilt fri alene med Askers keeper. Der var sørlendingen iskald.

Sandnes Ulf-spissen rundet elegant vertenes keeper og trillet enkelt ballen i det tomme målet. Dermed 1-0 og drømmestart på 2. omgang for de lyseblå.

— Jeg fikk en fin pasning av Kamal Saaliti. Scoringen var grei nok den, men jeg burde nok hatt flere, sier målscorer og matchvinner Morten Eriksen.

Spillet fortsatte å bølge fram og tilbake etter scoringen. Asker hadde sine muligheter til å utligne i minuttene som fulgte, men to ganger var vikarierende midtstopper Steffen Haugland på rett plass med en lang tå og reddet Sandnes Ulf.

Burde økt ledelsen

Sjanser hadde også laget fra Sandnes. Etter 60 minutter fant en presis dødball hodet til Ronny Espedal. Den duellsterke midtstopperen raget høyere enn Asker-keeperen i feltet, men traff bare stolpen med headingen.

Og Sandnes Ulf hadde flere sjanser til å øke ledelsen. Både Steinthor Thorsteinsson og Kamal Saaliti misbrukte store muligheter utover i omgangen. Særlig Kamal Saaliti burde nok scoret da han kom alene med Asker-keeperen. Men Saaliti ventet litt for lenge – igjen – og fikk nok en gang skuddet blokkert av et Asker-bein.

Og sjansesløseriet holdt på å koste Sandnes Ulf dyrt. På overtid fikk nemlig Asker en gigantsjanse til å utligne.

Først gjorde Sandnes-keeper Bo Andersen en god redning, før Armin Sistek satte returen utenfor det tomme målet fra om lag 16 meter.

Dermed lever drømmen om eliteserien videre i Sandnes, med bare fire runder igjen å spille.