I dag falt dommen: Utestenges i tre måneder etter denne skrekktaklingen

Streng straff for 5. divisjonsspiller i norsk fotball.

skrekktakling.JPG

Den stygge taklingen i forrige ukes oppgjør i 5.-divisjon mellom Aurskog/Finstadbru (AFSK) og Aurskog-Høland er blitt behandlet i fotballkretsen. Nå er dommen klar: Tre måneders karantene.

AFSK-spilleren hoppet inn i taklingen med stor kraft og strake bein, og traff rett i kneet på den 15 år gamle spilleren, som ble liggende å vri seg i smerter.

— Jeg har det bra, for så vidt, men vondt. Fysioen tror ikke det er skade på korsbåndet eller menisken, men at det kan være en strekk på leddbånd, sa unggutten til VG etter hendelsen.

Les også

Klubben beklager etter skrekktaklingen: - Tar avstand fra slike hendelser

Episoden fikk stor oppmerksomhet, både i inn— og utland, og klubben valgte å gå ut og beklage hendelsen.

— Denne type handlinger strider mot klubbens verdier og hvordan vi ønsker at våre spillere skal fremstå. Vi er forberedt på at dette vil føre til en lengre karantene for vår spiller og vil godta den straffen NFF mener er nødvendig for en slik hendelse, var budskapet den gangen.

Se video av hendelsen på YouTube.

Nå melder Indre Akershus Blad at taklingen er blitt straffet med tre måneders karantene, noe som tilsvarersyv seriekamper. Det bekrefter også leder for AFSK Fotball, Roy Tuhus.

— Vi tar dommen til etterretning. Spilleren vil selvfølgelig gjøre det samme og etterfølge den. Utover det så kommer vi til å gjøre noen sanksjoner mot spilleren selv også, for å gjøre det klart for omverden at vi ikke aksepterer sånne hendelser på en idrettsarena, sier Tuhus.

I dommen, gitt av NFF Akershus, står det at det i skjerpende retning er lagt vekt på blant annet at taklingen hadde et stort skadepotensial, at den involverte spilleren måtte holdes tilbake etter hendelsen og at vedkomne brukte lang tid på å forlate banen.

I formildende retning er spillerens beklagelse i etterkant og en personlig unnskyldning til spilleren han taklet.