Fotball

Hareides assistent leder laget i sjefens fravær: – Åge er irritert

Jon Dahl Tomasson mener det blir uproblematisk å lede de danske fotballherrene i Åge Hareides fravær. Men han skulle gjerne hatt landslagssjefen på plass.

Jon Dahl Tomasson skal lede Danmark i Åge Hareides sykdomsfravær. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 • NTB-Ritzau

Danmark spiller bortekamp mot Gibraltar i EM-kvalifiseringen torsdag. Hareide må bli hjemme på grunn av en infeksjon han fikk i kneet etter en operasjon i august, og dermed tar assistenten Tomasson over som lagleder for minst én kamp.

– Det er kjedelig at Åge ikke er til stede. Jeg synes det er superergelig. Han synes også det er kjedelig. Han har fortjent å være her, men det dreier seg i første omgang om å bli frisk, sier den tidligere storscoreren om Hareide

– Jeg vet at han er irritert over det. Skikkelig irritert også, fortsetter Tomassen.

 • LES OGSÅ: Åge Hareide sykmeldt – leder ikke Danmark i neste landskamp

Tett forhold

Han sier samtidig at han ikke er bekymret for oppgaven han står overfor. Tomasson har trenererfaring fra Nederland, og det danske landslagsapparatet kjenner han bedre enn de fleste.

– Jeg har vært sjeftrener før, bare ikke på landslaget. Men det finnes jo ikke så mange med dansk pass som har 13 års erfaring fra landslagsfotball.

– Åge og jeg har alltid hatt et veldig fortrolig, tett og likestilt samarbeid. Så det bekymret meg overhodet ikke. Tvert imot, sier Tomassen.

Mister to kamper?

Det er foreløpig ikke avklart om Tomasson også skal lede laget i søndagens bortekamp mot Georgia. Hareide er fortsatt sykmeldt, men kan bli klarert for den kampen.

– Det kan hende det går fort, men prosessen har vært relativt langstrakt til nå, så det kommer an på hvordan han reagerer. Og hvordan han har det etter å ha holdt seg i ro en periode, sier landslagslege Morten Boesen.

Per nå er det ikke 100 prosent kontroll på infeksjonen i 65-åringens kne.

– Han skal også være frisk til å reise. Nå tør vi ikke la ham reise (til Gibraltar) selv om han egentlig har det fint. Kneet har best av ro, og han må ta antibiotika. Derfor er han hjemme, forklarer Boesen.

Les mer om

 1. Åge Hareide
 2. Danmarks herrelandslag fotball

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Hareide må ta pause på grunn av infeksjon

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Dansk fiasko uten sykmeldt Åge Hareide

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Hareide tilbake etter sykdom: – Det har vært skikkelig tøft

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Åge Hareide sykmeldt - leder ikke Danmark i neste landskamp

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Keeperlegenden rister på hodet av Hareides avgang

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Sverige med storseier før Norge-møtet: – Mye står på spill