Fotball

Berntsen nærmer seg laget mot Kongsvinger: – Ikke mange ledige plasser

Med under to uker til alvoret braker løs, har Bjarne Berntsen det meste klart.

Bjarne Berntsens serielag begynner for alvor å ta form. Denne uken reiser Viking til Danmark for å finpusse formen.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

For Viking-spillerne som er helt i grenseland til en plass på laget til serieåpningen på Gjemselund 2. påskedag, begynner tiden å bli knapp.

Viking-trener Bjarne Berntsen har nemlig en klar tanke om hvilke 11 som løper ut på kunstgresset i de dype skoger mandag 2. april.

– Du nærmer deg et serielag for hver uke som går. Og det er ikke mange ledige plasser. Hvor mange plasser vil jeg ikke si, men som trener har du alltid en klar tanke om hvem du ville ha startet med om det var tellende kamp i morgen, sier Berntsen etter mandagens økt på Knudamyrå.

– Men du har en klar tanke om hvordan dette skal se ut?

– Ja, selvfølgelig. Men det er snaut to uker igjen. Det er lenge. Mye kan fortsatt skje, det kan skje ting på overgangsmarkedet – både inn og ut. Du vet aldri, sier Berntsen.

Tre kamper gjenstår

Det gjenstår tre treningskamper før 1. divisjonssesongen sparkes i gang: Aalborg i Danmark onsdag, Start i Kristiansand lørdag, før generalprøven mot Jerv på Viking stadion onsdag i neste uke.

Trolig går Berntsens grubling på hvordan midtbanen og angrepet skal se ut. Forsvaret virker å ha satt seg. To av tre plasser på midtbanen virker også bankers. Mens det er en kamp om midtspissplassen, selv om Tommy Høiland la inn en solid søknad om å være førstevalg med tre kasser mot Fløy.

– Det er tøff konkurranse om plassene på laget, det er positivt. Vi har bra dekning på de fleste plasser. Og sånn sett kan vi variere litt ut ifra hvilken motstander vi møter.
Han opplever en ganske annen situasjon nå enn da han kom i januar.

– Det har endret seg mye. Flere spillere har kommet til, noen er blitt skadet, mens andre er kommet tilbake fra skade.

Reiser til Danmark

– Hva vektlegger du når du skal ta ut ditt serielag?

– Først og fremst hvem som fungerer sammen og hvem som er i form. Det er det viktigste.

Stammen vi har sett i vinter, er den som blir stammen i sesongen også. Og når laget i dag reiser til Danmark for noen dager på dansk jord, er det for å finpusse på det som allerede er bra.

– Vi ønsker å forsterke det gode mot Fløy, og forhåpentligvis rydde opp i kvaliteten på defensiv dødball. Der har vi vært gode i hele år, men ikke så gode mot Fløy.

Flere spillere blir igjen hjemme: U-landslagsspillerne Julian Ryerson, Tord Salte og Leo Østigård er alle opptatt med landslagsspill, mens Kristian Novak (langtidsskadet), Rolf Daniel Vikstøl (opptrening etter skade), Tore Sørås, Aniekpeno Udo og muligens Jonas Pereira blir igjen i Stavanger. Udo kommer til Kristiansand til møtet med Start.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5