Bryne må slåss mot et cupsultent Sandnes Ulf

Sandnes Ulf har til hensikt å endre sin egen slette cuphistorie. Det skal Bryne få merke.

Kachi Hope Ugwuadu startdebuterte for Sandnes Ulf mot Vidar og Emil Randulff. Nigerianeren scoret, det gjorde han også mot Sogndal. Klarer Bryne å stoppe 20-åringen?
  • Egil Ø. Nærland

Onsdag kveld møtes naboene til 3. runde i NM på Bryne stadion, naboer som definitivt har skiftet plass i fotballhierarkiet.

Et konstant Bryne-overtak i 40 år, endte da Sandnes Ulf for første gang rykket opp i eliteserien i 2011. Siden har de lyseblå hatt overtaket.

Bare ikke i cupen.

Der Bryne har cupmesterskap fra 1987, tapt cupfinale i 2001 og senere har slått Viking i 2004, 2009, 2013 og nå i 2018, har Sandnes Ulf så vidt vært innom 4. runde - i 2015.

2018 skal endre på det.

Les også

Sæternes om cupen: - Bryne får være favoritt

Etter et par daffe seriekamper mot Hamkam og Jerv, var uavgjort mot Sogndal (2–2) på Fosshaugane søndag som et come back og en opptur for Sandnes-spillerne som opptrådte med energi og entusiasme.

God opplevelse

For trener Bengt Sæternes ble det også en god opplevelse og en bekreftelse på at laget er på vei opp før en hektisk periode, først cup mot Bryne, deretter serie mot Florø søndag og så dagen før dagen, 16. mai, på Viking stadion mot Viking.

En strevsom tur med avreise lørdag og retur langt utpå mandagen skal være ute av sinn og skinn før kampen på Bryne.

Les også

Sandnes Ulf-spilleren var fornøyd med ett poeng: – Absolutt godkjent

Cupen betyr mye

– Vi har naturligvis både håp om og tro på at vi skal vinne, sier trener Sæternes.

– Bryne er bra, for all del, men vi vet det vi behøver å vite om laget og hvordan spillerne opptrer. Tomy Markovski (fjorårets assistenttrener) så dessuten den siste kampen mot Vidar lørdag.

Sæternes er naturligvis kjent med at Bryne overrasket mot Viking da trenerduoen Ole Hjelmhaug/Even Sel valgte å stille med stopperen Andreas Ueland som spiss, men tenker ikke mye på om Bryne kommer med nye sjakktrekk.

Sandnes-treneren er mest opptatt av sine egne.

Les også

Bryne-spillerne kjenner at de har et mentalt overtak på Viking

– Det var godt å se at guttene var mer på, at de var spilleglade og hadde fått energien tilbake, men jeg tror det var like godt for mange av spillerne bokstavelig talt å kjenne det på kroppen.

– Det gjør noe med deg når du føler det går lett utpå der, forklarer den tidligere toppspissen.

Ga kapteinen ny posisjon

Sæternes måtte klare seg uten Erixon Danso og Vegard Aasen mot Sogndal, i tillegg valgte han å rokere på stamspillernes posisjoner.

Kaptein Niels Vorthoren ble tatt ned i sentral midtbanerolle, alenespiss Kent Håvard Eriksen fikk plass litt bak til venstre, fordi Kachi Hope Ugwuadu er spiss og bare spiss.

I tillegg ble Kristian Brix skjøvet et hakk frem litt til høyre for Eriksen.

Gjør endringer mot Bryne

Uten å fastslå noe, er det liten tvil om at Sandnes Ulf kommer til å gjøre endringer til Bryne-kampen.

Offensive Erixon Danso som gjorde livet surt for Bryne i treningskampen på Nærbø i vår (2-0 til Sandnes Ulf), har en muskelskade og er usikker.

Vegard Aasen, derimot, er klar, i tillegg er det grunn til å anta at Herman Kleppa starter på backplass enten for Daniel Edvardsen eller Ári Mohr Jónsson.

20-årige Kachi Hope Ugwuadu fikk sin første start i 2. rundekampen mot Vidar og scoret. Nigerianeren scoret igjen mot Sogndal og kan fort bli en utfordring for Bryne reaksjonsrask som han er.