Fotball

Fem ting vi lærte av Sandefjord-Tromsø

Mikael Norø Ingebrigtsen må starte for TIL, mener iTromsøs Øyvind Sivertsen.

svp://100956?view=bt
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

Se høydepunketene i Sandefjord-Tromsø 1-1 i vinduet ovenfor

1 Mikael Norø Ingebrigtsen må starte

Mikael Norø Ingebrigtsen

Ingebrigtsen var den som løp seg fri i feltet og tvang Sandefjord-keeperen til en redning før Jonas Johansen scoret på returen.Når TILs største talent er på banen, er «Gutan» rett og slett en større trussel foran motstanderens mål. Ingebrigtsen har vært på banen under 16 av TILs 21 mål i eliteserien, men han har bare spilt 633 minutter av totalt 1350 minutter.

Ingebrigtsen har fire målpoeng, det er bare henholdsvis to og ett poeng bak Magnus Andersen og Gjermund Åsen. Mot Start kommende søndag må Ingebrigtsen spille fra start.

Les også

Scoringen som gjør at TIL-heltens drøm kommer nærmere

2 Johansen erstatter trolig «Kobra»

Ondrasek fikk gult kort mot Sandefjord og må stå over mot Start. Så hvem erstatter TILs toppscorer? Trolig blir det helten fra Sandefjord: Jonas Johansen. Etter en trøblete start på sesongen, begynner han å komme i form. Også i fjor vikarierte Johansen på spissplassen – med hell. Et annet alternativ er å sette Gjermund Åsen på spissplass. Da får man også plass til Ingebrigtsen i en offensiv rolle (se punkt 1).

Runar Espejord er også en mulighet, men han har bare fått to minutter i eliteserien i år. Det ville ikke vært likt Steinar Nilsen å kaste den unge spissen inn i førsteelleveren nå.

3 Halvspilt eliteserie – og TIL ligger på nedrykksplass

«Gutan» har hatt en OK kamprekke etter Bodø/Glimt-kampen 16. mai (2-3-1 mot stort sett meget god motstand). Men når serien er halvspilt ligger «Gutan» faktisk nest sist og på nedrykksplass. TIL har tatt 13 poeng på 15 kamper. Et poengsnitt på 0,86 holder ikke i siste halvdel av sesongen.

4 Forsvarsspillet har satt seg

TIL var skrekkelig defensivt tidlig i sesongen. En kunne se at det skapte dype furer i panna til Steinar Nilsen. På de åtte første kampene slapp TIL inn 2,37 mål per kamp. På de syv neste: 1,00 i baklengs per kamp. Den bakre fireren fungerer mye bedre nå. I tillegg har TIL en matchvinner i Pål Vestly Heigre i mål og en aggressiv og god defensiv midtbanespiller i Christian Landu-Landu.

5 Moldskred kan forlenge karrieren som back

Alle var vel ikke helt overbevist over ideen om at Morten Moldskred skulle prøves som back. Men Moldskred finner mer og mer ut av rollen og spilte nok en gang til mer enn godkjent mot Sandefjord. Sunnmøringens kontrakt går ut etter sesongen, men hans posisjonsbytte øker sjansen for at 35-åringen kan få enda et TIL-år.

Les også

 1. TIL-spillerens første eliteseriescoring på 145 måneder

 2. Her utligner Johansen på overtid for Tromsø

svp://100956?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL