Fotball

Sæternes: - Vi sluttet helt å spille fotball

Sandnes Ulf ledet to ganger, men nok en gang raknet det fullstendig for spillerne mot slutten.

  • Svein Hagen

SANDNES ULF — LEVANGER 2-3

Hjemmelaget hadde alle tiders mulighet til å innta tredjeplassen på tabellen, og det så lenge ut til å gå den veien. Men det siste kvarteret ødela alt for det, da gjorde spillerne alt feil ute på banen.

— Det er rett og slett ufattelig at det skal gå an å tape denne kampen. Vi har alt i vår hule hånd, og kan i grunnen bare kontrollere det hele. I stedet blir at spillerne foretok seg ute på banen fullstendig feil. Skjønner ikke at det skal gå an på dette nivået, mener en meget skuffet Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes.

I løpet av det siste kvarteret slapp nemlig laget inn to mål, begge av den veldig lette sorten. Vinnermålet til Levanger kom sågar fire minutter på overtid.

— Helt ubegripelig at vi klarer å slippe inn to mål i denne perioden. Totalt skapte Levanger tre sjanser, og alle scoret de på. I tillegg var det jo vi selv som ordnet de sjansene for dem, understreker Sæternes.

Spillerne blør ikke for drakten

Han var mektig skuffet over at laget ikke klarte å styre kampen etter at de hadde sørget for 2-1-ledelse etter vel en times spill.

— Hvorfor skjer det nok en gang at dere leder og har full kontroll på kampen, for så å rakne på slutten?

— Vi slutter helt å spille fotball og flere av spillerne sluttet helt å blø for drakten ute på banen. Jeg savner virkelig spillere som tar skikkelig ansvar i denne peridoen, mener han.

At laget nå er på femteplass på tabellen, og at det er lite som skiller laget fra å ramle utenfor kvalikplass er ikke Sæternes så veldig opptatt av.

— Slik vi opptrådte det siste kvarteret, og slipper inn to billige mål, så har vi ikke noe i en kvalik å gjøre. Nå må vi virkelig ha fokus på prestasjoner de to neste kampene. Det er ikke første gangen vi mister ledelsen denne sesongen, og det er helt klart spillerne må være mye mer tålmodige og spille ballen mer, ikke bare lempe den inn i feltet, forklarer han.

— Vil dette påvirke uttaket av spillere til neste kamp, Sæternes?

— Det har jeg ikke tenkt på så langt, men helt klart at det blir en solid evaluering etter denne kampen. Kommer nok til å stille ganske klare spørsmål til spillerne om de er villige til å kjempe med nebb og klør de to siste kampene, sukker han.

Er ikke gode nok

Kent Håvard Eriksen var mannen som sendte Sandnes Ulf i ledelsen med et kjempeskudd tidlig i oppgjøret. Og han var et stadig uromoment ute på sin høyrekant gjennom hele kampen. Men det var han selv ikke så opptatt av etter kampen.

— Greit nok at målet mitt er fint, men det er ingen som bryr seg om det all den tid vi faktisk klarer å tape kampen, mener han.

I likhet med trener Sæternes er han klar på at det er vanskelig å vinne kamper når selv formelig serverer målene for motstanderen.

— Forferdelig svakt å gi vekk slike mål som vi gjorde i denne kampen. Og det er nesten ikke til å tro at vi plutselig skulle slutte å spille fotball når det var et kvarter igjen av kampen og vi ledet 2-1, understreker Eriksen.

Selv med to strake tap, og med to serierunder igjen, så tenker heller ikke han på kvalikplassen.

— Vinner vi de to siste kampene er vi der, men akkurat nå er vi slett ikke gode nok til å være med i en kvalik. Så ærlig må jeg være, sier en betuttet Kent Håvard Eriksen.

Les også

  1. Bryne vant livsviktig kamp mot Follo

  2. Steinar Pedersen: - Vi følger planen strålende

  3. Brann-treneren så Åsane slå opprykksrivalen

  4. Sogndal er klare for Tippeligaen

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Sandnes Ulf
  3. Levanger FK