Fotball

Forren: - Vi har tre tøffe kamper foran oss

Men Vegard Forren tror formsterke Molde har kvalitetene som trengs for å gå videre i Europa League.

Vegard Forren jubler etter scoringen sin mot Celtic torsdag.
  • Lars Anders Vestad

Ola Kamara, Vegard Forren og Mohamed Elyounoussi scoret hvert sitt mål torsdag, og sørget dermed for at Molde kan føre opp en ny bragd på sin europeiske merittliste. Nå har klubben sju poeng etter tre kamper i gruppa A, og er én seier unna avansement i Europa League. Seier mot Fenerbahçe, uavgjort mot Ajax og ny seier mot Celtic lar seg høre.

Les også

Deila fikk skyllebøtte av egen spiller: – Uakseptabelt og respektløst

— Det sier litt om kvalitetene i laget vårt. Poengfangsten er kanskje litt over det vi hadde forventet selv, men vi har alltid hatt troa. Det handler om å få ut makspotensialet i laget når vi møter toppklubber, og det har vi klart gang på gang, sier målscorer Vegard Forren til Rbnett.

Klaget på været

Midtstopperen ble servert av Joona Toivio etter 18 minutter, og overlistet Craig Gordon med et volleyskudd som gikk via bakken og inn ved venstre stolpe. Forren hadde for det meste god kontroll i midtforsvaret, men ble ved et par anledninger satt ut av den ekstremt regntunge matta på Aker stadion.

— Vi begynner å bli litt lei dette været nå. Det var tøft også mot Ajax, og det bidrar til å ødelegge litt rytmen i spillet vårt. Jeg synes imidlertid vi takler det bra. Jeg trodde de var vant til sånne forhold også i Skottland, men jeg hørte Celtic-spillerne klage på det i sta, sier han.

Les også

Solskjær etter Celtic-bragden: - Jeg var aldri i tvil

Etter tre kamper er Fenerbahçe nærmeste lag på tabellen med fire poeng. Molde kan ta seg videre i Europa League på mange forskjellige måter, men den aller enkleste måten å sikre sluttspill på er å vinne én av de tre neste kampene. Det har Vegard Forren troa på at laget skal klare.

— Vi er fortsatt ydmyke og vet at vi har tre tøffe kamper foran oss. Vi må nok ha tre poeng til for å klare det. Det blir tøft i Glasgow, men vi gleder oss veldig til å reise ned dit og kjempe. Vi har satt oss i en fin posisjon, sier Forren til Rbnett.

Klok av skade

Etter nok en monumental prestasjon i Europa, skal Molde-spillerne nå nullstille seg og begynne forberedelsene til søndagens derbykamp mot AaFK. For klubbens nye manager, Ole Gunnar Solskjær, er det viktig å finne tilbake til toppformen også i serien.

— Jeg visste jeg kom til ei spillergruppe med stort potensial, og jeg var aldri i tvil om i dag. Jeg er ikke i tvil om de presterer i de store kampene, det er AaFK søndag og Viking neste helg som blir utfordrende, sier han.

I hans andre periode som manager er forutsetningene annerledes for Solskjær, men siktemålet er klokkeklart: Molde skal være en stabil toppklubb i eliteserien.

— Det er bare Rosenborg som har hatt kontinuitet over tid i Norge. Vi klarte å vinne to år på rad, og i 2013 trodde vi litt at nå skulle det gå av seg selv. Da vi kom på La Manga sank innsatsen til 99, 98, 97 prosent og videre nedover, og dessverre merket jeg det for sent. Det har lært meg at jeg må være "på" hele tiden, sier han.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. Celtic FC