Fotball

Krisen fortsetter i Chelsea: Ute av ligacupen etter straffedrama

Loic Remy reddet José Mourinho fra tap i ordinær tid, men kunne ikke hindre at Chelsea røk ut etter straffekonkurranse.

Mourinho fikk enda mer å tenke på etter uavgjort mot Stoke i Ligacupen tirsdag kveld.
  • Steffen Stenersen

Chelsea-trener José Mourinho er i hardt vær om dagen, og til ligacupkampen mot Stoke ville han vise at han tok kampen på alvor. Portugiseren sendte ut et tilnærmet førstelag på Britannia.

Les også

Cupfadese for Arsenal: - Spillerne var ikke klare

Eden Hazard, Gary Cahill, John Terry og Willian var alle på banen. Det var også den omdiskuterte spissen Diego Costa, som måtte ut med skade etter 33 minutter, og de første rapportene kan tyde på at han er tvilsom til helgas kamp mot Liverpool i Premier League. Den brasilianskfødte spanjolen så ut til å skade seg i en kollisjon med Stoke-keeper Jack Butland.

Mourinho antydet at skaden var selvforskyldt. På spørsmål om hvordan Costa ble skadd, svarte han:

– Jeg vet ikke. Jeg tror han slo seg selv. Han er på sykehuset, sa Mourinho om den spanske spisstjernen, ifølge NTB.

Les også

FA åpner sak mot Mourinho for upassende oppførsel

Walters med drømmemål

Chelsea har hatt en katastrofal åpning på sesongen. 15. plass i ligaen, nå senest med et tap mot West Ham, hvor kampen heller blir husket for at José Mourinho ble sendt på tribunen.

I etterkant har diskusjonen gått om portugiserens tid er omme, og det så ut til å kunne gå riktig ille også i kveldens kamp.

For vondt ble til verre om du er Chelsea-supporter, da Jonathan Walters plutselig bestemte seg for å vise fram skjulte kunster. På 18 meter mottok han ballen, vippet den opp, og dundret til på volley over hodet til keeper Asmir Begovic. 1-0.

Les også

Rasende Mourinho sendt på tribunen da Chelsea tapte

Straffedrama

Det så lenge ut til at det skulle gå mot nok et Chelsea-tap, men så dukket Loïc Rémy opp. Franskmannen fikk stå helt alene på bakerste rad og dunket ballen opp i nettaket til 1-1. Like etter fikk Stokes Phil Bardsley sitt andre gule kort og måtte gå i dusjen før ekstraomgangene.

I de to ganger 15 ekstra var det ingen som klarte å sette ballen i mål, og dermed gikk kampen til straffekonkurranse.

Begge lagene gjorde sine saker bra fra krittmerket, og etter fire straffer hver hadde ingen bommet. Da Marko Arnautovic scoret på Stokes femte, måtte Eden Hazard score for at Chelsea skulle være med videre. Belgierns straffespark ble reddet av Jack Butland, og dermed er Chelsea ute av ligacupen.

Dermed blir det nok et par tøffe dager for José Mourinho.

– Vi prøver, prøver og prøver. Etter første omgang burde det ha stått 3-0 eller 4-0. Det var frustrerende at det sto 0-0, sa Mourinho etter kampen.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Capital One Cup
  3. Stoke City FC