Fotball

Viking setter alt på vent

Vikings økonomiske situasjon er så usikker at klubbens styre har bestemt seg for å utsette ansettelsen av ny spillerutvikler. Også den planlagte aksjeemisjonen er utsatt på ubestemt tid.

Styreleder i Viking, Charlie Granfelt (til venstre), Viking-direktør Arne Larsen Økland og Viking ASAs største aksjonær Ole Rugland avbildet under Viking ASAs generalforsamling.
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Vikings forrige styret jobbet i flere måneder med å utarbeid et prospekt til en ny aksjeemisjon, men i siste liten ble det bestemt at det nyvalgte styret skal ta stilling til om planene skal realiseres.

Etter det Aftenbladet kjenner til ble det på torsdagens styremøte bestemt å utsette avgjørelsen ytterligere. I tillegg ble det bestemt å utsette ansettelsen av ny toppspillerutvikler på ubestemt tid. Klubben var kommet langt i arbeidet med ansette personen som skal fylle stillingen. Både Sandefjords reservelagstrener Shaun Constable og tidligere Viking-spiller Bjarte Lunde Aarsheim var blant kandidatene.

Klubbens økonomiske situasjon er en av grunnen til at flere ting nå settes på vent.

For å gjennomføre en aksjeemisjon må det gjennomføres en vedtektsendring og det krever to tredjedels flertall på generalforsamlingen til Viking ASA. Det flertallet er foreløpig blokkert av en aksjonærgruppe som eier 30-40 prosent av aksjene. De likte dårlig at de ikke ble hørt da valgkomiteen innstilte til nytt styre tidligere i år.

Derfor ga de klar beskjed om at det må gjennomføres noen endringer om det skal være aktuelt for dem å delta i en ny emisjon. Et av kravene er at selskapsformen endres fra ASA til AS.

Det er fortsatt usikkert om styret ønsker å gå med på kravene eller om de vil forsøke å løse Vikings økonomiske problemer på en annen måte.

Mot rød sone

Viking er på vei inn i lisensnemndas røde sone og må i løpet av året gjøre noen grep som får dem tilbake i gul sone. Hvis emisjonene skrinlegges finnes det i utgangspunktet kun to alternativer. Kutte kostnader eller øke inntektene.

Det første vil gå kraftig ut over den sportslige satsingen, mens det siste alternativet er avhengig av sportslig suksess. Akkurat nå finnes det ingen garanti for at Viking kommer til å ha sportslig suksess denne sesongen.

Det har ikke lykkes Aftenbladet å få en kommentar fra styreleder Charlie Granfelt.

Les også

Sigurdsson spiller ikke mot Rosenborg

Møter Rosenborg

Samtidig som de økonomiske problemene rir Viking, forsøker Kjell Jonevret å forberede laget til lørdagens viktige seriekamp mot Rosenborg.

Viking har de siste årene en elendig statistikk mot Rosenborg. Forrige seier kom i 2005. Siden har det blitt 0 seirer, 6 uavgjorte og 11 tap. Ser man bort fra Bodø/Glimt som rykket opp til eliteserien foran fjorårets sesong, er Rosenborg det eneste laget Jonevret ikke har slått i serien som Viking-trener.

Ikke det at forgjengerne hans var noe bedre. Tom Prahl, Tom Nordlie, Uwe Rösler og Åge Hareide mislyktes alle med å beseire Norges mestvinnende klubb i seriespillet.

— Da er det absolutt på tide at vi vinner mot dem. Vi har vært nær ved å slå dem flere ganger, men hovedgrunnen er nok at Rosenborg har vært et stabilt topplag, sier Jonevret .

Han forventer seg et Rosenborg-lag som kommer til å ligge lavt og satse på hurtige overganger.

— Vi må også være flinke når vi vinner ballen og skal omstille oss. I tillegg må vi ha tålmodighet. Selv om Rosenborg er kompakte så vet vi at det finnes rom å spille i. Mot Stabæk hadde vi vel 100 feilpasninger og 75 av dem var på egen banehalvdel. Det må vi for alt i verden unngå mot Rosenborg, sier Jonevret.

Les også

Helland blir igjen hjemme: - Veldig irriterende

Sigurdsson spiller ikke

Siden Indridi Sigurdsson fortsatt sliter med en skade i lysken, må Kjell Jonevret gjøre noen forandringer på laget som tapte 0-1 mot Stabæk.

Det betyr at Joackim Jørgensen flyttes ned som midtstopper. Han erstattes av Magne Hoseth på midtbanen, mens Zymer Bytyqi får tillitt som høyrekant etter å ha startet på benken mot Ålgård.

Viking (4-4-2): Iven Austbø — André Danielsen, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Zymer Bytyqi, Magne Hoseth, Vidar Nisja, Yann-Erik de Lanlay - Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson.

Rosenborg stiller trolig med følgende lag.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Hólmar Örn Eyjólfsson, Stefan Strandberg, Micke Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø – Tobias Mikkelsen, Alexander Søderlund, Riku Riski.

Les også

  1. - Viking er en sovende bjørn

  2. Fotballforbundet snur: Trenerne må ikke ta hverandre i hånden likevel

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK