Fotball

Manageren: - Ulvestad skal få tid

Burnley-manager Sean Dyche ber norske Premier League-supportere om å smøre seg med tålmodighet når det kommer til Fredrik Ulvestad.

Fredrik Ulvestad er klar for Burnley. Her er 22-åringen på treningsfeltet til Premier League-klubben.
  • Eirik Nesset Hjelvik

— Vi vet hvor tøff Premier League er, så vi vil gi han tid til å tilpasse seg nivået og fortsette utviklingen sin. Det vil helt klart bli en tilpasningsperiode, sier Burnley-sjefen til klubbens egen hjemmeside.

Tidligere i dag bekreftet Burnley at Ulvestad har skrevet under på en 3,5 årskontrakt.

«GINGER MOURINHO»: Sean Dyche og hans Burnley begynner forsvaret av Premier League-statusen i dag.

Allerede til helgen møter Burnley mektige Manchester City. Slik Sunnmørsposten forstår det er det lite sannsynlig at Ulvestad er med allerede i den kampen.Mens Burnley har holdt det gående i 28 serierunder, har Fredrik Ulvestad ikke spilt en offisiell seriekamp siden AaFK avsluttet serien i fjor. Siden desember har han stort sett trent for seg selv eller på treningsopphold i AaFK, Hannover og nå sist Burnley i februar.

Les også

Ulvestad klar for Premier League

— En ny kultur for Fredrik

Dyche tror imidlertid at Ulvestad vil bli en viktig brikke for Burnley i framtiden.

— Fredrik har fått en full landskamp for Norge og lærer og utvikler seg hele tiden. Vi ser fram til at han skal fortsette utviklingen og bli enda bedre som en midtbanespiller, sier Dyche.

Han forteller videre at Ulvestad gjorde et godt inntrykk på treningsoppholdet i februar, men understreker igjen at det er stor forskjell fra norsk fotball til Premier League.

— Dette blir en ny utfordring for ham, både på og utenfor banen kulturmessig, sier Sean Dyche.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Fredrik Ulvestad
  3. Burnley FC