Fotball

Alt går mye bedre i en grilldress for Jonevret

Av med slipset, inn i grilldressen — og så ble Viking et vinnerlag. Etter at Kjell Jonevret vraket finstasen har Viking tatt 16 poeng på de siste seks kampene.

Da Kjell Jonevret stilte i dress tok Viking tre poeng – etter at han erstattet den med treningstøy har laget tatt 16 poeng på sine seks siste kamper.
  • Jan-erik Larsen

STAVANGER: Tilfeldig? Sikkert, men nå tør overtroiske Jonevret i alle fall ikke bytte antrekk før Viking igjen taper en fotballkamp.

— Jeg er ekstremt opptatt av ritualer, noen av dem vil jeg ikke engang røpe, men så lenge vi vinner kamper beholder jeg grilldressen på, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Ett unntak gjør han: Blant de mange ritualene hører det med å kjøpe en flaske med mineralvann til assistent Ian Burchnall når Viking lander på flyplassen før en bortekamp...

— Resten holder jeg for meg selv.

VIDEO: Se Studio A og vinn billetter til vikingkampen søndag.

Les også

Viking har truffet blink med spillerkjøpene

Frykter varmen

Det var etter 0-1 tapet for Stabæk på Nadderud at han fant ut at han måtte foreta noen grep. Det viktigste var naturligvis å variere ballbesittelse med en langt mer direkte stil, noe som har gjort at Viking er ubeseiret på de siste seks seriekampene og i cupen. I tillegg hang han dressen i skapet og stilte i treningstøy på sidelinjen.

— Det gir jo en symboleffekt, men i tillegg er det faktisk ganske behagelig. Man får en helt annen bevegelsesfrihet i forhold til en dress, tilstår svensken.

Samtidig merker han seg at meteorologene melder at sommeren kommer på besøk neste helg, og ser ut til å holde noen uker.

Les også

Her er beviset på Vikings frammarsj

— Da kan det bli varmt i grilldressen. Jeg har nemlig stillongs under treningsbuksen, og den kan jeg jo ikke fjerne hvis vi fortsatt er ubeseiret etter møtet med Vålerenga søndag, humrer Jonevret.

Mets i karantene

Han roser først og fremst spillerne for den framgangen Viking nå opplever, og håper suksessen vedvarer:

— Vi ser fram til å møte Vålerenga. Det er kamper som betyr mye for Kjetil Rekdal, og han prøver alltid å overraske oss på en eller annen måte. Men jeg føler vi har bra kontroll på hva de kommer med. Selv om Vidar Örn Kjartansson er borte, har Vålerenga mange bra spillere og disse kampene pleier å gi god underholdning. Dog skal det vel noe til å overgå forårets 5-5 oppgjør, sier Jonevret.

Karol Mets må stå over kampen etter å ha fått sitt tredje gule kort mot Aalesund. Hans plass tar Joackim Jørgensen.

Yann-Erik de Lanlay trente ikke torsdag, men skal prøve seg på feltet fredag eller lørdag.

— Mot Start pådro «Yannie» seg en krampe i lysken, som gjorde at han ikke kunne fortsette. I bortekampen mot Aalesund tråkket han over.

Det er altså ikke samme skade han sliter med. Vi trodde Vålerenga-kampen kom for tidlig for ham, men han er blitt mye bedre. Det er meningen at han skal prøve seg på feltet fredag eller lørdag. Så tar vi det derfra, sier medisinsk ansvarlig, Halvard Øen Grova til Aftenbladet.

Les også

  1. Jonevret: - Vi er i en flytsone nå

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK