Fotball

Suárez: - En livslang ambisjon å spille i Spania

Luis Suárez forlater Liverpool for Barcelona.

Luis Suárez dro gjem til Uruguay etter VM-utestengelsen. Her avbildes han med sin datter.
  • Odd Inge Aas
    Journalist
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Ryktene har vært der hele sommeren. Nå er det klart at Luis Suárez forlater Liverpool til fordel for Barcelona.

Det bekrefter Liverpool på sine hjemmesider.

— Det er med tungt hjerte at jeg forlater Liverpool for et nytt liv, med nye utfordringer, i Spania. Både jeg og min familie har blitt forelsket i klubben og byen, sier Suárez.

— Jeg håper at dere alle kan forstå hvorfor jeg tok denne beslutningen. Denne klubben gjorde alt de kunne for å få meg til å bli, men å spille og leve i Spania, der min kones familie bor, er en livslang drøm og ambisjon. Jeg tror timingen er riktig nå.

— Jeg ønsker Brendan (Rodgers) og resten av laget alt godt for fremtiden.

— Takk igjen for noen flotte øyeblikk og minner. «You'll Never Walk Alone».

Liverpool skal ikke ha tatt lett på at Suárez bet Italias Giorgio Chiellini under VM. Etter den hendelsen ble Suárez utestengt fra all fotballrelatert aktivitet i fire måneder.

Sjekk vårt livestudio nederst i artikkelen for å få alle reaksjonene på Suárez-overgangen.

Fikk ros av klubbpresidenten

Suárez hevdet først at han ikke hadde bitt Chiellini, men en snau uke senere, etter at FIFAs disiplinærkomité hadde besluttet å utestenge ham, kom Suárez' unnskyldning til Chiellini. Da lovte han også å aldri bite på en fotballbane igjen.

Det ble sett på som et hint om at Barcelona ønsket å signere uruguayaneren at klubbpresident Jose Maria Bartomeu berømmet Suarez for unnskyldningen.

— Han gjorde noe som ikke var riktig. Så alle innen fotballen, i Liverpool eller et annet sted, må huske at han sa unnskyld. Å innrømme det når du har gjort noe galt er veldig viktig. Luis har unnskyldt seg og det er ærefullt. Han har tatt et steg mot rehabilitering, og hele fotball-verdenen bør støtte ham og hjelpe ham, sa Bartomeu på en pressekonferanse, en uttalelse som i etterkant kan tolkes som en liten tjuvstart på PR-kampanjen Barcelona nå trolig vil iverksette for å bedre imaget til Suárez.

Suárez kan ikke spille for Barcelona før 1. november.

Kan ikke presenteres på Camp Nou

Den offisielle presentasjonen av Suárez blir onsdag 16. juli.

På grunn av utestengelsen fra FIFA kan imidlertid ikke Suárez presenteres på de katalanske storklubbens arena Camp Nou, som resten av klubbens signeringer. Det skriver Sport.es.

Klubben skal se på Sala Auditorio 1899 — et auditorium rett ved Camp Nou - som alternativt åsted til både presentasjonen og uruguayanerens første pressekonferanse for klubben, der han garantert vil få spørsmål om biteepisoden med Chiellini.

Har hentet tre spillere

Brendan Rodgers ble hyllet for å ha veiledet Suárez til uruguayanerens beste sesong noensinne i 2013-14, da Suárez' 31 ligamål hjalp Liverpool til en 2. plass i Premier League.

— Luis er et helt spesielt talent og jeg vil takke ham for jobben han har gjort for laget de siste to årene, da jeg har vært manager her, sier Rodgers.

— Klubben har gjort alt de kan for å få ham til å bli værende. Det er meget motvillig og etter lange samtaler at vi har gått med på å innfri hans ønske om å flytte til Spania for nye utfordringer og erfaringer. Vi ønsker ham og hans unge familie alt godt, vi vil alltid anse dem som venner, sier Rodgers.

Ifølge engelske medier, blant andre BBC, skal overgangssummen være på 75 millioner pund (om lag 800 millioner kroner).

Dermed får Brendan Rodgers mer enn nok å handle for denne sommeren. Heldigvis for Merseyside-klubben har de vært tidlig ute på overgangsmarkedet, ved å signere spissen Rickie Lambert og den offensive midtbanespilleren Adam Lallana fra Southampton, i tillegg til Emre Can fra Bayer Leverkusen. Han kan både spille midtbanespiller og back.

Suarez, Messi og Neymar

Suárez-overgangen offentliggjøres dagen etter det ble klart at Barcelona selger Alexis Sánchez til Arsenal.

Han får draktnummer nummer ni i Barcelona, der han vil danne en fryktet angrepstrio sammen med Neymar og Lionel Messi.

Uruguayaneren er imidlertid ikke den første med navn Luis Suárez som spiller for Barcelona. Luis Suárez Miramontes er en vaskeekte legende i klubben. Spanjolen ble kåret til Årets spiller i Europa i 1960, da han spilte i Barcelona.

Følg reaksjonene i vårt livestudio:

Les også

  1. Nå er Suarez-drakten i salg i Barcelona

Les mer om

  1. Engelsk fotball