Fotball

Ble ydmyket på hjemmebane: Henry har fått en blytung start som manager

Stortapet til Thierry Henry & Co. var historisk dårlig.

Thierry Henry har fått nok å gruble over etter en marerittstart som trener i Monaco.
  • NTB

Monaco – Club Brugge 0–4

Den franske fotballhelten Thierry Henry har fått en blytung start på trenerkarrieren. Tirsdag fikk hans Monaco juling på hjemmebane, der de tapte 0–4 for belgiske Club Brugge. Dermed er laget allerede slått ut av turneringen.

Henry har ennå ikke vunnet i sin første jobb som hovedtrener. Tirsdagens kamp var hans femte. Status så langt: To uavgjort og tre tap, og en målforskjell på 3–10.

Møtet med den belgiske klubben var en skjebnekamp i forsøket på å holde liv i håpet om å få spille europacupfotball også etter nyttår.

Det var også Monacos største hjemmetap i Champions League noensinne, skriver statistikktjenesten Opta.

Laget fra fyrstedømmet Sør i Frankrike ligger også nest sist i ligaen, med fattige syv poeng på 12 kamper. Klubben har de siste årene solgt unna en rekke stjerner etter suksessen i Champions League i 2016/17-sesongen, der de spilte seg helt til semifinalen.

Spillere som Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Bernardo Silva (Manchester City), Benjamin Mendy (Manchester City), Thomas Lemar (Atlético Madrid), Fabinho (Liverpool) og Tiemoué Bakayoko (Chelsea – på lån i AC Milan) er blant nøkkelspillerne som er blitt solgt.

Henry hadde en eventyrlig karriere som spiller. Han vant VM og EM med Frankrike, og har vunnet ligaen med både Monaco, Arsenal og Barcelona. Med sistnevnte vant han også Champions League i 2009.

  • Fikk du med deg denne? Tjærnås: «Fotballens nyeste idé er direkte kvalmende»
Henry sammen med en av klubbens største stjerner, den colombianske spissen Radamel Falcao.

Misfornøyd Henry

– Jeg er misfornøyd med vår reaksjon på å komme under. Vi startet bra, men sluttet å spille straks de scoret, sa Henry etter at gjestene scoret tre mål på 12 minutter i første omgang.

Brugge kunne juble for sin første seier i Champions League på 13 år.

– I Champions League er det viktig å utnytte sjansene. Det var ikke vår beste kamp i turneringen, men vi scoret fire mål på fire sjanser, sa tomålsscorer Hans Vanaken.

Henry vrir hodet i jakten på en vinnerresept for et Monaco-lag som inntil ganske nylig var blant Europas mest underholdende angrepslag. Tirsdag sendte han laget ut med en midtbane i diamantform, noe som i åpningsminuttene så ut til å være vellykket. Laget satte Brugge under press og skapte kampens første store sjanse. Sofiane Diop ble spilt fri, men Ethan Horvath reddet.

Målfest

Det var mot spillets gang da Brugge tok ledelsen i det 12. minutt, men igjen viste Monacos forsvarsproblemer seg. Mats Rits tok seg til dødlinjen og la inn. Ballen gikk forbi to hjemmeforsvarere til Vanaken, som scoret. Tre minutter senere handset Antonio Barreca i eget felt, og Vanaken scoret på straffesparket.

Kvelden var helsvart for Henry og Monaco allerede etter halvspilt første omgang, da Brugge-kaptein Ruud Vormer spilte frem Wesley. Han vendte bort Kamil Glik og knallet inn 3-0-målet som punkterte kampen.

Monaco prøvde å berge ansikt ved å vinne annen omgang, men fikk i stedet nummer fire i sekken da Vormer scoret fem minutter før full tid.

Henry skrev iallfall historie da han byttet inn 17-årige Han-Noah Massengo, som er yngste franske spiller i Champions Leagues historie.

Hjemmelaget brukte tre kapteiner i løpet av kampen. Radamel Falcao og Kamil Glik ble begge byttet ut mens de hadde kapteinsbindet, som gikk videre til Djibril Sidibé.

(©NTB)