Fotball

Tidligere Liverpool-spiller refser Usain Bolt: – Jeg hadde følt meg som en tulling

Markus Babbel er ikke imponert av Usain Bolts fotballferdigheter.

Usain Bolt etter å ha spilt en treningskamp for Central Coast Mariners.
  • Pål Strande Gamlemoen
    Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

Babbel spilte for Liverpool fra 2000 til 2004. Tyskeren var en viktig brikke i lagets forsvarsrekke da de vant både ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen i 2001.

Nå kommer den pensjonerte fotballspilleren med et stikk mot Usain Bolt. Den tidligere sprinteren ønsker å gjøre karriere som fotballspiller. Verdensrekordholderen på 100-meter har blant annet vært på prøvespill i Strømsgodset.

32-åringen prøvespiller nå for den australske klubben Central Coast Mariners. Han scoret nylig to mål i en treningskamp mot annendivisjonsklubben Macarthur South West United.

Det var ikke nok til å imponere den tidligere Liverpool-forsvareren Babbel, som nå trener Western Sydney Wanderers.

– Det han gjør er genialt som en PR-kampanje, men jeg klarer helt ærlig ikke å ta det seriøst, sier Babbel i intervju med den tyske avisen Blick.

– Jeg så ham spille, det kommer aldri til å være godt nok. Som spiller ville jeg følt meg som en tulling.

Markus Babbel (t.v.) jubler etter å ha scoret for Liverpool mot Southampton i 2001. Tyskeren gratuleres av daværende stjernespiss Michael Owen.

Bolt skal ha fått tilbud om proffkontrakt med den maltesiske toppklubben Valletta, men jamaicaneren har takket nei til overgangen. Agenten hans hevder at flere klubber er interesserte i å hente Bolt.

– Det er mye interesse for at Usain spiller fotball. Vi blir regelmessig kontaktet av klubber fra hele verden, sier Bolts agent Ricky Simms ifølge Goal.com.

Les mer om

  1. Usain Bolt