Fotball

City til FA-cupfinale: Kjemper fortsatt om fire titler

Vant på Wembley.

  • NTB
  • Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over.

MANCHESTER CITY - BRIGHTON 1–0

Manchester City var storfavoritt og klarte seg gjennom FA-cupsemifinalen mot Brighton lørdag med 1-0-seier. Gabriel Jesus avgjorde tidlig i kampen.

Dermed lever klubbens muligheter til å vinne fire titler denne sesongen. Ligacupen er allerede inne. City er med i gullkampen i serien mot Liverpool og møter Tottenham i Champions League-semifinalen med første kamp om få dager.

Jesus ble matchvinner på Wembley foran vel 71.000 tilskuere. Målet kom allerede etter vel fire minutter. Brasilianeren kastet seg fram på et innlegg og headet ballen inn. Dermed fikk storfavoritten en start som ikke kunne vært bestilt bedre.

Gabriel Jesus og City tok seg oppskriftsmessig til FA-cupfinale.

Prøvde

Mange trodde det var begynnelsen på en utklassing, men Brighton klarte seg godt og var med svært lenge selv om City hadde et solid grep om det aller meste. Brighton kastet folk framover i sluttminuttene da laget ikke hadde noe å tape, men det ga ikke uttelling tross noen halvsjanser.

Brighton ropte på straffe etter 89 minutter, men fikk ikke ja fra dommeren.

Raheem Sterling spilte hele kampen for City. Han hadde betalt billetter for 550 skoleelever fra sin tidligere skole i London og fikk dermed ekstra støtte fra tribunen.

Watford og Wolverhampton møtes i den andre semifinalen. Den spilles også på Wembley og går søndag. Finalen spilles 18. mai, og også den er lagt til Wembley.

Les mer om

  1. Manchester City
  2. FA-cupen