Fotball

Andersen om Tromsø-keeperen: - Jeg vet han har en kruttsterk fot

Magnus Andersen (29) var ikke spesielt overrasket over å få en assist av keeper Pål Vestly Heigre (20).

GOD KAMP: Magnus Andersen var en av TILS beste i kampen mot Start. Her utligner han etter at Kristoffer Ajer hadde sendt gjestene i føringen.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

Magnus Andersen spilte en strålende kamp for "Gutan" i dagens 2-1-seier over Start, og scoret sitt femte seriemål denne sesongen etter 23 minutter.

Fire minutter tidligere hadde stortalentet Kristoffer Ajer satt inn kampens første scoring, men øksfjordingen fikset balanse i regnskapet med 1-1. Scoringen kom ut av ingenting, men først og fremst var det Pål Vestly Heigre sitt enormt lange utspark som mange ble imponert over.

-Vi vet at Pål Heigre har en vanvittig fot, så det er faktisk bare å time løpet så blir det scoring, sier Andersen med et lurt smil om munnen.

Les også

Tromsø har tatt tilbake Fort Alfheim - vant tredje hjemmekamp på rad

— Visste ikke hvem som scoret

TIL-trener Steinar Nilsen utførte etter 58 minutter ett bytte han neppe blir å angre på. Ut gikk en sliten Kent-Are Antonsen, og inn på banen kom den lynkjappe venstrebacken fra Bleik, Lasse Nilsen. 20-åringen så ut til å strutte av selvtillit, og gjorde høyrebacken til Start svimmel. Etter 63 minutter var Robert Sandnes såpass svimmel at han satte det perfekte innlegget til venstrebacken inn i sitt eget nett.

Selvmålet ble scoringen som avgjorde det til fordel for "Gutan", men Nilsen selv hadde ikke peiling på hvem som hadde satt ballen bak Start-keeper Håkon Opdal.

-Jeg så Magnus (Andersen) i boksen og prøvde å treffe han,så bare så jeg at ballen gikk i lengste. Jeg visste ikke hvem som hadde scoret, så jeg trodde det var Magnus, sier ensmått forvirretNilsen i pressesonen til iTromsø.

Andersen sitt smil ble enda bredere da han har fått vite venstrebackens forklaring på scoringen, men var samtidig storfornøyd med laginnsatsen.

— Vi har nesten hatt et helt nytt lag denne sesongen, så vi har måtte blittbedre kjent med hverandre. Men nå har vi blitt giftigerei begge bokser, forklarer Andersen.

- Slapper aldri av

Det ble en nervøs avslutning på kampen sett med TIL-øyne, og sørlendingene presset virkelig på for å få utligningen.

-Du slapper egentlig aldri før fløyta går for siste gang. Selvom fjerdedommeren sa det var 10 sekunder igjen, såer det sekunder som må gå. Men jeg synes vi gjør ensterk prestasjon, og viser lagmoral med å snu en slik kamp, sier Steinar Nilsen til iTromsø.

 1. Les også

  Målscorer Helland trosset smertene: - Det var vondt

 2. Les også

  Intet Glimt av håp for Mjøndalen

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Magnus Andersen
 3. Tromsø IL
 4. IK Start