Fotball

- For mye for seg selv

<p>Etter en god høst slet Yssouf Koné voldsomt mot Chelsea. Nå mener fotballekspertene det så ut som at spissen spilte mer for seg selv enn for Rosenborg.</p>

Yssouf Kone og hans agent Foto: Foto: Kjell A. Olsen

  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

— Det ble ofte en eller to touch for mye, sier Lars Tjernås til Adresseavisen.

Fotballeksperten i Canal Plus satt ringside da Koné og RBK ble feid av banen onsdag kveld. Og etter å ha vært lite synlig, med unntak av enkelte forsøk på hælspark og driblinger, tuslet høstens store formspiller av banen etter 68 minutter - til to poeng på Adresseavisens spillerbørs.

— I utgangspunktet er til det beste for et lag at spillere har lyst å vise seg fram for storklubber. Men av og til blir det for mye. Jeg tror ikke Koné gjorde det bevisst, men det så ut som at hans ønske om å vise seg fram gikk mer på bekostning av RBK enn det gagnet laget. Det så jo litt ut som om han hadde en egen farge på trøya innimellom, fortsetter Tjernås.

Etter å ha sett RBK spille god kollektiv fotball mot Valencia for to uker siden, mener Tjærnås at nettopp kollektivet sviktet på Lerkendal.

— Nå er Chelsea et vanvittig godt fotballag, det må man ikke glemme. Men når det gjelder Rosenborg har laget antakelig aldri hatt spillere med bedre individuelle ferdigheter enn nå. Det kollektive, derimot Det har vært bedre tidligere, sier han, som særlig så dette hos Marek Sapara, i tillegg til Koné.

— Det er jo et utstillingsvindu dette her, uten at jeg vil beskylde noen for ikke å ha de beste hensikter i forhold til laget, forklarer Tjernås.

- For mye for seg selv

NRK-ekspert Karl-Petter Løken er enig med kollegaen i Canal Plus:

— Koné drev for mye for seg selv i forhold til hva som er det beste for laget. Det skuffet meg litt, i forhold til nivået han har holdt tidligere.

— Koné har jo sagt han ønsker seg vekk, og representanter for Tottenham, Celtic og Liverpool var på tribunen. Tror du han og andre ble opptatt av å vise seg fram for kjøpelystne klubber?

— Nei, det tror jeg ikke. Og man må huske på at dette var mot et veldig godt og veldig skjerpet Chelsea-lag. Det er ikke så lett å prestere, altså, svarer Løken.

Koné selv tok det med ro i går. Han trente ikke på grunn av sykdom, og brukte dagen på å snakke med agent Alfred Obrou om framtiden sin. Men han vil ikke høre snakk om at han spilte for seg selv onsdag kveld.

Koné uenig

— Nei. Scorer jeg mål, er ikke det for Yssouf Koné. Da er det for Rosenborg. Jeg innrømmer at jeg hadde en dårlig dag, men klarer ikke helt forklare hvorfor. Vi forsøkte alle sammen, men Chelsea var rett og slett bedre enn oss, sier han.

Les også

  1. KOMMENTAR: Null lojalitet -selvfølgelig

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien