Ekspert tror Pedersen blir Start-trener

Etter noen harde forhandlinger tror Lars Tjærnås at Steinar Pedersen, Jerv og Start blir enige.

Jerv-trener Steinar Pedersen er koblet til Start, men det er ikke kjent om han tar over laget. I helgen var det flere møter på Jerv-huset som handlet om fremtiden til Pedersen. Her er Pedersen på Sør Arena under kvalikkampen mellom Start og Jerv.

— Jeg er fortsatt overbevist om at det løser seg, og at det som har skjedd så langt er å betrakte som forhandlingsutspill, sier Tjærnås, fotballekspert i 100 % Sport.

Steinar Pedersen skal være ønsket som Start-trener, men Jerv sier de ikke er villige til å slippe treneren til Start. Først påsto Jerv at det ikke var noe kontakt mellom klubbene om Steinar Pedersen, før Jerv senere bekreftet at det har vært kontakt. Nå ønsker verken Jerv eller Start å si noe om saken.

Fotballekspert Lars Tjærnås, her i prat med tidligere landslagsspiss John Carew, mener verken Start, Jerv eller Steinar Pedersen er tjent med den nåværende situasjonen.

— Det er alltid en klok strategi å holde seg til sannheten. Det beste alternativet er å svare "ingen kommentar". Når en blir tatt i å vri sannheten, eller lyve, blir en selv stående igjen som en taper hvis det ender i en konflikt. Retorikken fra Jervs side har vært bastant. Da blir fallet også høyere hvis og når det løser seg, mener Tjærnås.

Ikke uvanlig

Eksperten mener at Jerv ikke kan tvinge Steinar Pedersen til å bli.

— Det å ha en leder i en prestasjonsgruppe som egentlig ønsker å være et annet sted tjener ingen på, forteller Tjærnås, som mener den nåværende situasjonen mellom Start, Jerv og Pedersen ikke er helt uvanlig.

— Mange klubber ønsker seg trenere med fersk suksess. Da er det naturlig å søke etter folk som kan være under kontrakt og må løses ut. Det ender veldig ofte med enighet, men veldig sjelden uten at det gås en del harde runder først.

Kontrakt ut 2018

Pedersen forlenget sin avtale med Jerv til ut 2018-sesongen i mai. Det kan ikke kalles en tabbe mener Tjærnås.

— I etterpåklokskapens navn var det selvsagt ikke lurt. Men alle som skal skrive en kontrakt må veie mellom trygghet eller frihet. Hvis du har suksess vil frihet til ulike valg lønne seg. Men i mai visste ingen det.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering