Fotball

Real Madrid og Ronaldo viste mestertakter: – Han er en komplett scoringsmaskin

Den spanske giganten er klar for kvartifinale i Mesterligaen.

  • Even Hye Tytlandsvik Barka
    Journalist

Paris Saint-Germain – Real Madrid 1–2 (2–5 sammenlagt)

Real Madrid gjorde ingen feil i sitt andre åttedelsfinalemøte med Paris Saint-Germain og tok seg videre til kvartfinalen etter scoringer av Cristiano Ronaldo og Casemiro.

Viasats kommentator Vidar Davidsen var full av lovord om den portugisiske superstjernen da avansementet nærmet seg klart.

– Det er helt makeløst. Det er bare en som er like god, det kommer an på øynene som ser, og det er Lionel Messi. De to er utrolig langt foran de andre, sa han like før slutt i Paris.

Godt utgangspunkt

Et fullsatt Parc des Princes la en fantastisk ramme rundt tirsdagens oppgjør da gigantene Real Madrid og Paris Saint-Germain møttes til dyst i den andre kampen av deres kvartfinale i årets Mesterliga.

Real Madrid vant det første oppgjøret 3–1 på deres hjemmebane, Santiago Bernabéu i Madrid og hadde således et meget godt utgangspunkt med tanke på å avansere til den gjeve turneringens kvartfinale.

Scoret: Cristiano Ronaldo noterte seg for enda et mål i Mesterligaen, da han var med på å sende Paris Saint-Germain ut av turneringen tirsdag kveld.

Ronaldo i fokus

Superstjernen Cristiano Ronaldo er Mesterligaens toppscorer. I første halvdel av sesongen slet portugiseren med å finne nettmaskene, men har scoret 14 mål på de 18 siste kampene, og har heller aldri startet et kalenderår bedre enn i 2018.

16 minutter ut i kampen var portugiseren heldig som ikke fikk mer enn en advarsel av dommer Felix Brych da han sparket etter den brasilianske høyrebacken og tidligere Barcelona-spiller Dani Alves.

Like etter skapte bortelaget en enorm sjanse, da Sergio Ramos fikk avsluttet med høyrefoten etter en corner. Hjemmelagets keeper Alphonse Aréola fikk avverget forsøket i siste liten, før ballen ble klarert ut av farlig område.

Les også

Videodømming splitter de to kommentatorene: – Det er utrolig frustrerende

Sjansebonanza før hvilen

Kampen artet seg uten de helt store sjansene frem mot pause. Real Madrid holdt på sin ledelse og virket til å være fornøyde med kampbildet.

Etter 37 minutters spill kom Karim Benzema plutselig alene gjennom med hjemmelagets keeper, etter en nydelig gjennombruddspasning fra Marcelo.
Den franske spissen prøvde å plassere ballen forbi målvakten med innsiden av foten, men måtte se ballen gå ut til et hjørnespark som ikke ble omsatt til mål.

Gikk hardt for seg: Cristiano Ronaldo og Dani Alves barket sammen mange ganger gjennom tirsdagens oppgjør.
Les også

Tallenes tale: Derfor gikk det galt med norsk fotball

Fire minutter etter var Angel Di Maria nære ved å finne Edinson Cavani inne i bortelagets sekstenmeter etter å ha blitt frispilt på vakkert vis av italienske Marco Verratti.
Spissen kom derimot aldri først på innlegget, og ballen endte i hendene på Real Madrid-keeper Keylor Navas.

Noen minutter før hvilen kunne Kylian Mbappè ha spilt ballen til bedre plasserte lagkamerater, men franskmannen valgte likevel å avslutte selv.

Stortalentets skudd var ikke godt nok til å overliste bortelagets keeper.

Les også

Engelsk avis ber om unnskyldning etter skandalemelding: – Ufølsomt og upassende

– Har kastet bort en halv kamp

Viasats ekspert og kommentator Petter Veland var ikke nådig i sin vurdering av hjemmelaget i pausen.

– PSG har sett ut som en elev som har kommet opp i fransk skriftlig uten å finne frem blyanten før halve tiden har gått, sa Viasat-ekspert og kommentator Petter Veland i pausen før han konkluderte:

– De begynner å nærme seg noe, men nå har de kastet bort en halv kamp.

Om Veland var frustrert over PSG, var Vidar Davidsen desto mer imponert over Real Madrid like før andre omgang ble sparket i gang.

– Real Madrid har gjort det de har kommet her for, nemlig å kontrollere spillet og få det inn i sin gate. PSG sliter med å få opp tempoet i pasningsspillet sitt, sa han, samtidig som han etterlyste flere bidrag fra hjemmelagets offensive spillere.

Fyrverkeri til frustrasjon

Kun to minutter ut i andre omgang måtte kampen stoppes i et par minutter.

Dette fordi hjemmelagets supportere hadde klart å smugle med seg en stor mengde bengalske lys inn på tribunen.

– Fortvilende. De risikerer at dommeren stopper kampen. Det der er rett og slett idioti, sa Vidar Davidsen.

Røyklagt tribune: Spillet måtte stoppes for en liten stund etter at hjemmelagets fans klarte å smugle store mengder bengalske lys inn på tribunen.

– Han er en komplett scoringsmaskin

Like etter: Marco Asensio startet angrepet med å slå en pasning mellom beina på Dani Alves. Ballen havnet hos vingen Lucas Vazquez som slo et strøkent innlegg på bakerste stolpe.

Der ventet en høythengende Cristiano Ronaldo, som stanget ballen kontant i mål.

– Han er en komplett scoringsmaskin og holder alle rekordene i denne turneringen, sa Roar Stokke etter at målet var et faktum.

Etter 58 minutters spill gikk målscorer Ronaldo ned for telling inne i PSGs straffefelt.

Dommer Felix Brych gjorde ikke mine til å gi portugiseren straffesparket han ønsket seg, til stjernens store frustrasjon.

Utvist: Marco Veratti måtte forlate banen før full tid da han ble utvist etter å ha kjeftet på dommer Felix Brych.

Fra vondt til verre for hjemmelaget

Med i underkant av 25 minutter igjen av ordinær spilletid, kokte det fullstendig over for PSGs midtbanespiller Marco Verratti.

Den italienske landslagsspilleren skjelte ut dommer Felix Brych etter å ikke ha blitt tildelt et frispark, og ble med det belønnet med sitt andre gule kort for kvelden.

Dermed måtte han forlate banen og hjemmelaget måtte fullføre kampen med ti mann.

– Nå er det lekestue her. De triller ut Paris etter alle kunstens regler, sa Vidar Davidsen noen minutter etter utvisningen.

Edison Cavani tente håpet for hjemmelaget da han fikk satt ballen i mål like etter utvisningen etter mye klabb og babb inne i feltet.

Det brasilianske midtbaneankeret satte den berømte spikeren i kista da han skjøt ballen i mål via PSGs midtstopper Marquinhos.

Liverpool også videre

Liverpool var også i aksjon tirsdag kveld. Merseyside-laget hadde full kontroll på avansement til kvartfinalen mot Porto.

Tirsdagens kamp endte 0-0 og Liverpool gikk videre med 5-0 sammenlagt.
I morgen spilles kampene Tottenham - Juventus og Manchester City - Basel.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Paris Saint-Germain
  3. Real Madrid CF
  4. Champions League
  5. Cristiano Ronaldo