Fotball

Denne trioen kan havne i Viking

Hødds Fredrik Aursnes (19) står veldig høyt på Vikings ønskeliste før overgangsmarkedet stenger om 17 dager.

VIKING-AKTUELLE: Rocky Lekaj (fra venstre), Mads Stokkelien og Fredrik Aursnes.
  • Stig Nilssen

Stavanger (aftenbladet): Mandag signerte engelske Kieffer Moore en ettårskontrakt med Viking. Det betyr at utlendingskvoten med ni spillere igjen er full i klubben. Samtidig ønsker Viking-trener Kjell Jonevret flere forsterkninger før overgangsvinduet stenger 22. august.

Les også

Moore: - Jeg er en god spiss og har mye å tilby

— Vi har mistet fem spillere og fått inn én i sommer. Jeg håper vi kan få inn to spillere til, enten på lån eller langsiktige kontrakter, forklarer Jonevret tirsdag ettermiddag.

Vil ha Fredrik Aursnes

Fredrik Aursnes er offensiv midtbanespiller i Hødd.

Full kvote med utenlandske spillere betyr at jakten nå bare konsentreres om norske spillere. Aftenbladet vet at Hødds offensive midtbanespiller Fredrik Aursnes står veldig høyt på ønskelisten. Viking har sett ham i aksjon flere ganger og lenge vært interessert i talentet som også spiller på det norske U21-landslaget.19-åringen har imponert for opprykksjagende Hødd denne sesongen, men har en kontrakt som binder ham til klubben ut 2017-sesongen.

Les også

Stortalentet Bjørlo ikke til Viking nå

Aftenbladet kjenner imidlertid til at Aursnes skal ha en muntlig avtale med Hødd som gjør at klubben i utgangspunktet skal vise velvilje dersom det kommer en interessant klubb på banen. Aursnes skal vurdere Viking som en interessant klubb.

Stokkelien på vei hjem?

Mads Stokkelien (25) er også en spiller Viking nå har oppe til vurdering. Den tidligere Start— og Stabæk-angriperen spiller nå for New York Cosmos på det nest øverste nivået i USA, men skal være på vei hjem igjen.

Mads Stokkelien er spiss i New York Cosmos.

Viking skal være litt usikre på hvilket nivå Stokkelien nå holder, men Aftenbladet vet at det nå jobbes med å finsikte og kartlegge sørlendingens kvaliteter med tanke på en eventuell overgang allerede i sommer. Stokkelien scoret 33 mål på 116 seriekamper mens han spilte i Norge.

Les også

Derfor takket Jonevret ja til tre nye år i Viking

Rocky Lekaj er spiss og kantspiller i Raufoss.

Selv om Raufoss har uttalt at det ikke finnes nok penger til at Viking kan kjøpe Rocky Lekaj, har ikke Kjell Jonevret gitt opp håpet om å få ham til Viking – men det vil neppe skje før etter at årets sesong er over for den opprykksjagende 2. divisjonsklubben.

Sverrisson snart klar

Viking hadde representanter på tribunen da Lekaj og Raufoss spilte 3-3 mot Nybergsund forrige helg. Viking sender også folk til Raufoss sin hjemmekamp mot Moss kommende lørdag for en siste sjekk av spilleren som både kan være angriper og kant.

Kjell Jonevret kan også glede seg over at Björn Daniel Sverrisson snart er klar igjen etter skaden han pådro seg i serieåpningen mot Mjøndalen.

Islendingen skal delta for fullt i spill på torsdagens trening og trolig spille en rekruttkamp i neste uke. Håpet er at han kan være aktuell for eliteseriespill igjen om to-tre uker.

Det vil i så fall gi Jonevret flere valgmuligheter på midtbanen, blant annet kan det gjøre Karol Mets eller Joackim Jørgensen aktuelle som midtstoppere. Anthony Soares sliter fortsatt med hjernerystelsen han pådro seg for en drøy måned siden.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Mads Stokkelien
  4. Fredrik Aursnes