Fotball

Bare på skjermen og bare når vi vinner?

SUPPORTERBLOGG: La oss være ærlige, landslaget har ikke vært ekstremt engasjerende greier de siste årene.

OPPTUR: Det norske fotballandslaget kan ta seg til sitt første mesterskap på 16 år. Det er jo hyggelig, det.
  • Tore Asheim
Tore Asheim, Viking

Det er en gammel tekst fra legendariske Joachim "Jokke" Nielsen om vinteren. Om du er typen som er svak for sport, men bare på skjermen og bare når vi vinner. Vel, der har du faktisk mitt forhold til landslaget relativt greit summert opp de siste ti årene. La oss være ærlige, det har ikke vært ekstremt engasjerende greier. Vi har som kjent ikke vært i et mesterskap siden 2000, der vi røk ut på relativt pinlig og feigt vis. Ifølge noen.

*** Alle innlegg fra Aftenposten Supporter finner du her.**

Selv om det er den eneste spillestilen som faktisk har gitt oss suksess

Høgmo er ikke min favoritt

På den tiden hadde vi fremdeles et landslag med karakterer, og Nils Johan Semb hadde ikke klart å ødelegge ånden fra Drillo helt. Vi hadde en som Myggen, og etter mesterskapet hadde vi historiene fra bobilen til Håvard Rem om nevnte Myggen.

*** 15 år, 26 land, 90 kamper. Les kommentaren "Vi er verst når det gjelder"**

Men dette er altså 15 år siden. Og dette var også EM. Vi kan nå potensielt sett klare å karre oss til et mesterskap på grunn av at enkelte kroater synes hakekors er fett i 2015, og fordi de andre lagene (inkl. Italia) ikke er mye å rope hurra for.

Derfor kan vi komme oss til et mesterskap med en som Høgmo bak roret. Jeg må være ærlig, han har aldri vært en stor favoritt. Han er en av de som gjør sitt beste for å gjøre fotball mer komplisert enn det egentlig er, og kommer med ord som sannsynligvis ikke eksisterer i noen ordbok.

Det er visstnok intellektuelt. Høgmo og hans disipler om det.

Jublet for Berget, så klart

Men likevel, det ingen kan argumentere imot er resultater. En kan prøve å finne svakheter bak dem, men mesterskap er mesterskap. Om Høgmo klarer å føre dette laget til et mesterskap har han pr. definisjon gjort en god jobb, den beste siden Semb. Om enn ikke like bra som Drillo, men likevel bedre enn Åge Hareide.

*** Bruk et par minutter på denne også: 11 dager som snudde alt**

Så en kan utlede av dette at jeg er noe delt når det gjelder Norge og EM. Dette er faktisk feil. Jeg ble forbanna glad når Jo Inge "Hivju" Berget gjorde det han gjorde mot Kroatia. Selvsagt ble jeg det. Vi vil alle oppleve et mesterskap igjen. Vi vil se Martin Ødegaard gjøre som Rekdal mot Mexico, eller Berget gjøre som Iversen mot Spania.

For all min ganske sterke antipati mot styre og stell i norsk fotball, å være i den posisjonen vi er i nå er noe vi har traktet etter i flere år. Og, er det ikke på tide med en ny stor prestasjon i Italia? Når alt kommer til alt?

Myggen og Berg med minibar...

Så får det heller være at vi som norske supportere da må leve med enkelte som vil sole seg i glansen av dette. Her skal vi selvsagt ikke nevne navn, men dette er personer som helt frem til mai lot seg sitere på at Sepp Blatter er misforstått.

Sepp får være Sepp, Platini får være Platini, alt vil bli glemt om vi neste sommer får høre "Ja, vi elsker" før en tellende kamp. Vi er tross alt fotballsupportere.

Dessuten, det vi virkelig trenger er en ny "Bønda ifra nord", da i sin tredje inkarnasjon. Sammen med bobilen til Håvard Rem og en noe kontroversiell kamp mellom Frankrike og Portugal det definitive høydepunktet fra EM i 2000. Myggen og Berg har med minibar...

Les også

  1. Vi er verst når det gjelder

  2. - Jeg fikk jeg se hvor kynisk det var. Og jeg måtte bare bli som de andre

  3. Ciljan: Vi er jo vanlige mennesker vi og, klart noen har det tøffere enn andre

  4. De 11 dagene som snudde norsk fotball

Les mer om

  1. Supporter