Fotball

Her er Start-laget til skjebnekampen

Bård Borgersen satser på duellstyrke i forsvar.

Start-spillerne er klare til skjebnekampen mot Mjøndalen fredag. Dette bilder er fra torsdagens økt på Sør Arena. Fra venstre: Espen Børufsen, Mads Stokkelien, Alex De John, Erlend Segberg og Kristoffer Ajer.
  • Håvard Karlsen

Fredag kl. 19.00 spiller Start kanskje sin viktigste kamp noensinne. Seier mot Mjøndalen vil trolig sikre minst kvalik, mens et tap vil føre laget et stort steg mot nedrykk, i så fall for femte gang på 2000-tallet for klubben.

Les også

Start utestenger fire nye Ultras-supportere

Bård Borgersen og Co. trente som vanlig på torsdag, og det kan se ut som om Start-treneren velger følgende 11 til skjebnekampen (4-4-1-1):

Håkon Opdal – Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Alex De John – Espen Hoff, Kristoffer Ajer, Henrik Breimyr, Espen Børufsen – Mathias Rasmussen – Mads Stokkelien.

Les også

Start-supportere beklager etter bråket i Sandefjord, men klubben viser ingen nåde

Nytt spisspar

Det vil si fire endringer fra mannskapet som tapte 1-4 mot Sandefjord i forrige serierunde. I forsvaret kommer Alex De John inn for Rolf Daniel Vikstøl, som soner karantene. På midtbanen kommer Kristoffer Ajer inn til fordel for Andreas Hollingen. Ajer spilte spiss sammen med Lars-Jørgen Salvesen sist.

På topp ser det ut til at Mathias Rasmussen og Mads Stokkelien får sjansen. Førstnevnte var ikke med i troppen i forrige serierunde, mens Stokkelien kom inn som innbytter for Hollingen etter 62 minutter mot Sandefjord.

Les også

Disse ble drillet før Starts skjebnekamp

Duellstyrke

Start er klare på at de møter et duellsterkt Mjøndalen-lag, som også er gode på dødballer, fredag. Det er også noe av grunnen til at Borgersen velger De John fremfor Ole Martin Rindarøy, som er en sterkere offensiv spiller.

— Mjøndalen har mye på dødballkraft, men hvis vi bare er nøye med rollebeskrivelsen og oppgavene for våre spillere, så har vi mer enn nok fysisk kraft til å matche de. Hele backleddet er full av kraft, og mange flere utpå der har power, høyde og spenst til å holde unna, sier Borgersen.

- Hva blir viktig fredag om kampen skal vinnes?

— Vi må matche Mjøndalen i krigen og duellkraften, og koble på den offensive dimensjonen, sier Borgersen.

Les også

  1. Slik vil Start-spillerne fremstå i skjebnekampen

  2. - Til fredag er vi alle Start-supportere

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Mjøndalen IF
  3. IK Start