Yttergård Jenssen: - Veldig aktuelt å forlenge med Kaiserslautern

Ruben Yttergård Jenssen (27) var skuffet over at opprykket glapp, men ser for seg flere år i klubben.

SPILTE: Ruben Yttergård Jenssen, her i aksjon i kampen mot Ingolstadt hjemme på Fritz-Walter-stadion, der han spilte de siste 28 minuttene.

KAISERSLAUTERN: Kun seier var godt nok for Kaiserslautern i siste serierunde mot allerede serievinner Ingolstadt. I tillegg til at de måtte ha hjelp fra bunnlagene St. Pauli og 1860 München mot henholdsvis Darmstadt og Karlsruher, som lå på plassene foran på tabellen. Det fikk de ikke. Darmstadt vant 1-0, Karlsruher 2-0, mens Kaiserlsautern spilte 1-1 hjemme foran 50.000 håpefulle fans på Fritz-Walter-stadion.

Dermed ble det 4.-plass og nok en sesong uten opprykk.

— Det er selvfølgelig veldig skuffende, men tabellen lyver aldri som de sier, så vi fortjente ikke å rykke opp. To poeng på de fire siste kampene ble skjebnesvangert, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

Les også

Opprykket glapp for Ruben Yttergård Jenssen

— Flere år

Yttergård Jenssen kom inn som innbytter med 28 minutter igjen å spille i sin første kamp på over to måneder.

Han går inn i sin foreløpig siste sesong i Kaiserslautern-drakten, men det kan fort bli flere år for "Die roten Teufel".

— Jeg trives veldig godt i klubben og har funnet meg godt til rette. Det er veldig aktuelt å forlenge kontrakten emd Kaiserslautern, sier Yttergård Jenssen.

Dermed blir det en tredje sesong nå for midtbanespilleren for Tromsø på det neste øverste nivået i tysk fotball.

— 2. Bundesliga står ikke mye tilbake sammenlignet med de fleste andre ligaer i verden. Jeg har aldri opplevd maken til stemning og ramme rundt kampen som det var i dag, sier 27-åringen.

Les også

Nedrykksdrama i Tyskland: Nedtur for norske profiler

Ikke bekymret

Ruben Yttergård Jenssen står med 34 A-landslagskamper og har naturlig nok et mål om å spille på landslaget igjen.

Han er ikke bekymret for at forskjellen mellom 2. Bundesliga og Bundesliga, kommer til å gjøre en forskjell i forhold til det.

— For min del handler det om å få en god sesong igjen uten skader så kan jeg begynne å tenke på landslaget. Jeg tror som sagt ikke at nivået 2. Bundesliga er så langt unna de beste ligaene, sier Ruben Yttergård Jenssen, som nå vender hjem til Tromsø.

— Nå blir det noen uker ferie i Tromsø før vi starter med oppkjøringen til ny sesong om cirka fire uker, sier han.