Eirik Kjønø ferdig i Stabæk

Klubben bekrefter at Eirik Kjønø (31) og Stabæk skiller lag etter et drøyt år. Han skulle gjerne tatt farvel med spillerne ansikt til ansikt.

IKKE MED VIDERE: Eirik Kjønø er ferdig i Stabæk med umiddelbar virkning.
  • Sindre Øgar, VG
  • Mats Arntzen, VG
  • Håkon Brandsnes, VG

– Det er litt synd at jeg ikke fikk sagt ordentlig ha det ansikt til ansikt, men sånn er det med timingen. Vi hadde fridag i dag, og da ble det sånn. Det er mulig jeg stikker innom en dag, sier Kjønø til VG.

Avskjeden skjer to dager etter det pinlige 2–3-tapet for Stjørdals-Blink i OBOS-ligaen. TV 2 var først til å melde om utviklingen rundt det unge trenertalentet, som klubben bekreftet tirsdag ettermiddag.

– Eirik er et stort trenertalent. Vi er helt sikre på at han kommer til å få en bra trenerkarriere. Han har vært «all in» her. Det er synd at det går som det går, men det er litt av fotballens mekanismer. Han kommer sterkt tilbake, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til VG.

Stabæk ligger på femteplass etter 20 serierunder, og har fire poeng opp til Ranheim på direkte opprykksplass. Kjønø erkjenner at de ikke har tatt så mange poeng som de hadde ambisjon om.

– Den kommende tiden blir en tid for refleksjon, og besøke andre fagmiljøer for å lære nye ting. Samtidig får jeg mer tid med familien, sier han.

Se høydepunktene fra Stabæks 2–3-tap for Stjørdals-Blink her.

Kjønø inntok sjefsstolen i Grorud IL i 2018, og rykket opp til OBOS-ligaen året etter. Før fjorårets sesong ga han fra seg sjefsstolen i Grorud for å bli assistent under Jan Jönsson i Stabæk. 9. juli i fjor tok han over ansvaret som hovedtrener.

Kjønø ble tidenes yngste hovedtrener i Eliteserien. Stabæk lå da nest sist i Eliteserien, med kun seks poeng på ti kamper. Klubben rykket senere ned sammen Mjøndalen, før også Brann tok følge nedover i systemet.

– Jeg har hatt en fin tid i Stabæk og beklager at resultatene i år ikke har vært som forventet. Jeg respekterer klubbens behov for å gjøre endringer nå og er sikker på at Stabæk kommer til å få gode resultater utover høsten og har en lys fremtid i vente, sier Kjønø i pressemeldingen.

Kjønø takker også for seg på Twitter.

Assistenttrenerne Hugo Vicente og Petter Belsvik overtar midlertidig som trenere for A-laget.

– Det har gått ganske fort. De tar over foreløpig, så skal vi sjekke markedet for hva som kan være tilgjengelig og passe inn. Vi får se hvilken løsning vi faller ned på til slutt, sier Bjarmann om trenerjakten.

De har ikke satt noen dato for når en permanent løsning skal være på plass.

– Vi er veldig trygge på at Petter og Hugo håndterer dette fint, sier Bjarmann.

Se Stabæk-talentet Gift Orbans supermål mot Brann.