På banen igjen ni måneder etter fødsel: – Blir litt lite søvn

Mindre enn ni måneder etter fødselen var Tina Dalgård Konradsen (26) på fotballbanen igjen for Vålerenga.

MAMMA-COMEBACK: Vålerengas Tina Dalgård Konradsen.

Hun skulle etter planen bare spille 45. til 60. minutter da Vålerenga møtte Ull/Kisa i cupen onsdag (vant 6–0), men det ble en hel kamp på 26-åringen.

– Det var utrolig artig. Jeg har virkelig savnet fotballen og det er deilig å få 90 minutter i beina. Det føltes bra, sier Dalgård Konradsen.

Det er mindre enn ni måneder siden hun og mannen Stian Konradsen ble foreldre til Casper, 19. november.

Vålerenga-backen har hele tiden vært klar på at hun skulle tilbake til fotballen og startet i det små. Fra mai var hun med på trening to ganger i uken, og først fra slutten av juni har hun trent for fullt.

Les også

Bizet Ildhusøy takker for seg i Vålerenga: – Utrolig fin reise

– Jeg har vært tålmodig og bygget meg opp. Det har tatt litt tid å komme ordentlig i gang fotballmessig, men kroppen kjennes grei ut, sier tromsværingen.

Hun innrømmer at det er mange utfordringer når man skal kombinere det å være toppidrettsutøver og mamma.

– Du er avhengig av å ha gode støttespillere som kan hjelpe til. Min mor og venninner har passet litt, dermed har det vært mulig å være med. Så er det enklere nå når mannen min er hjemme i permisjon, sier Dalgård Konradsen og innrømmer at det blir litt lite søvn i blant.

– Da får man prioriter litt og slappe ekstra av når ungen sover på dagen. Så blir det ofte at man legger seg litt tidlig for å være 100 prosent klar til trening. Jeg tenker at med god planlegging og at man er litt løsningsorientert så lar det seg kombinere.

For 26-åringen har det også vært viktig at hun helt fra starten av var klar på at hun skulle tilbake til fotballen.

– Det har gjort at jeg har en sterkere innstilling til å kombinere og klare dette.

Ambisjonen nå er å få mest mulig spilletid. Først må hun komme i kampform, så er håpet å utfordre de andre på laget og bidra på og utenfor banen.

– Konkurransen er tøff, og det er positivt. Samtidig er Vålerenga involvert i både Champions League-kvalifisering, NM og Toppserien, og da er det behov for mange spillere.