Fotball

Bohinens korte kontrakt: - Oppfører meg som at jeg skal være her i tre år

SARPSBORG (VG) Lars Bohinen (51) jobber som om han skal være i Sarpsborg 08 i flere år. Men han må bruke høsten på å overbevise klubben.

MÅ OVERBEVISE: Sarpsborg 08s Lars Bohinen blir intervjuet etter oppgjøret mot Brann i sommer.
 • Sindre Øgar, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Treneren ble hasteansatt da Mikael Stahre dro til IFK Göteborg i begynnelsen av juni. Bohinen fikk jobben bare noen dager senere, med kontrakt ut 2021. Årsaken til den korte avtalen var at klubben normalt ville gjort en grundigere jobb.

Nå står den profilerte treneren med kun tre seirer på tolv eliteseriekamper (3-3-6). Seirene har kommet mot Rosenborg (på Lerkendal), Molde og Strømsgodset.

– Du lever og dør med resultatene dine som trener. Og resultater må du ha, sier Bohinen og sier at han «for så vidt ikke er stresset» av sin usikre fremtid.

Lørdag fikk han en opptur, med 1-0-seier over Strømsgodset.

– Jeg er stort sett opptatt av utvikling og prestasjon, for uten det kommer ikke resultatene uansett. Jeg vil bygge en solid kultur, og det tar også litt tid, utdyper han.

– Samtidig må vi ha kortsiktig tanke. Jeg vet at jeg må ha resultat, og det lever jeg fint med.

– Du stresser ikke med tanke på neste sesong?

– Jeg oppfører meg i hverdagen som at jeg skal være her i tre år, og om jeg ikke blir det, så blir det andres valg. Det tar jeg helt med ro.

Sarpsborg-leder Espen Engebretsen sier han har et godt inntrykk av Bohinen, og at det samarbeides godt. Samtidig trenger klubben mer tid med tanke på hva som skal skje kommende sesong.

Les også

Pellegrino har signert en korttidskontrakt med Glimt

– Normalt bruker vi vesentlig bedre tid før en ansettelse. Det skal være riktig for klubben og riktig for treneren. Den tiden hadde vi ikke da Mikael ba om å få reise, sier Engebretsen

– Lars må bli kjent med byen og klubben, og vi må bli kjent med Lars. Resultatene har gått litt opp og ned til nå, og vi mangler litt flyten, sier han.

Les også

  Eliteserien

  SVUTMP
  1Bodø/Glimt22145346202647
  2Molde22135454262844
  3Kristiansund2212372925439
  4Rosenborg22115645291638
  5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

  Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Lars Bohinen
  3. Mikael Stahre
  4. IFK Göteborg
  5. Sarpsborg 08