De beste og de verste

10. serierunde: Tre oppturer og tre nedturer fra runden i Eliteserien.

Ett av rundens høydepunkt: Stefano Vecchias lekre 2–0-mål mot Vålerenga.

Tre oppturer

  • Kjetil Rekdal: Rosenborg-treneren fikk mye kritikk før sesongen. Det har ikke vært stille etter at serien startet heller. Men mot gamle kjente i Vålerenga løsnet det. 4–0-seieren vitner om at noe er på gang i Rosenborg. Eller var det bare et blaff mot en motstander som oser av utrygghet?

  • Rohit Saggi: Hva skjer i dommergarderoben? Hva sies mellom dommere og spillere ute på banen? Hvordan holder dommerne kontakten ute på banen? Alt dette fikk vi svar på denne helgen. Rohit Saggi lot Eurosport få følge ham med mikrofon gjennom hele kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm i forrige serierunde. Dette ga oss som seere et unikt innblikk i dommergjerningen. Gjerne mer av dette!

  • Aalesunds unggutter: i Brann fikk trener Lars Arne Nilsen kritikk for at han ikke slapp løs ungguttene. Det samme har skjedd i Aalesund. Mot Haugesund var det to lokale talenter som med hver sin scoring sørget for ett poeng borte mot Haugesund. Isak Dybvik Määttä (20) og Oscar Solnørdal (19) viser at det gror godt på Sunnmøre.

Tre nedturer

  • Kjetil Haug: Rosenborg hadde seks avslutninger på mål. Fire av dem gikk inn. Det forteller egentlig det meste om hvordan kvelden var for Vålerengas keeper. Kjetil Haug startet kampen med å slippe inn et langskudd fra 30 meter. Det gikk inn i midt i mål. De andre kunne han egentlig ikke gjøre noe med. Men skal VIF ut av uføret, må også keeperen levere på toppnivå. Nå var han minst like dårlig som alle andre.

  • Jerv: Laget fra Grimstad ble før sesongen spådd rask retur til OBOS-ligaen. I starten av sesongen var de gule fra sør en overraskelse, men i denne runden presterte kaptein Mathias Wichmann og resten av laget årsverste. Sarpsborg fikk det lekende lett, gjorde som de ville og vant 5–0.

  • Bodø/Glimt: I forfjor, i fjor og gjennom vinteren gikk det meste på skinner for Ulrik Saltnes og Bodø/Glimt. Nå sliter mesterlaget. På de ni første kampene er det bare blitt tre seiere. Gapet frem til serieleder Lillestrøm er på 11 poeng. De kunne ha tettet litt av dette forspranget da de gjestet Molde. Men som i cupfinalen tidligere i mai ble de blå fra Rosenes by for sterke.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk