Bolaños ferdig i Start

Tirsdag tok Christian Bolaños (36) farvel med Start-fansen. Start bekrefter at han reiser hjem til Costa Rica.

Christian Bolaños (t.h.) sier farvel til Start.

Christian Bolaños er ferdig i Start. Det bekrefter costarikaneren selv på sin egen Instagram-profil.

Tirsdag ettermiddag la han ut en story på Instagram, hvor han takker for sin tid i Start.

«Venner av Start, det var en glede for meg å komme tilbake til klubben, vi prøvde til slutt, men det er slik fotball er... Kristiansand, familien min takker deg veldig mye for all kjærlighet og hengivenhet du ga oss, jeg ønsker lagkameratene mine det beste i fremtiden, lag til klubb og ansatte... En klem Bola», skriver Bolaños, hvor han også poserer foran et bilde av seg selv i Start-drakt.

Christian Bolaños tok farvel med Start i et Instagram-innlegg tirsdag.

Reiser hjem til Costa Rica

Tirsdag ettermiddag bekreftet Start at Bolaños ikke fornyer kontrakten med Start. Sportslig leder i klubben, Atle Roar Håland, sier til Fædrelandsvennen at Bolaños nå reiser hjem til Costa Rica.

– Det stemmer at Christian reiser tilbake til Costa Rica igjen. Det har vært fantastisk å ha Christian i klubben disse månedene. Han er en spesiell spiller for klubben og når vi fikk mulighet til å hente han tilbake for en kort periode så visste vi at han kunne gi oss et løft, både på og utenfor banen med sine kvaliteter og hans påvirkning på de andre rundt seg, skriver Håland i en SMS.

– Vi er veldig takknemlige for at han valgte å komme tilbake til Kristiansand med familien, og mange av våre unge spillere har fått lærte mye av ham bare i løpet av disse månedene. Vi kommer til å holde god kontakt med ham og klubben hans i costa rica fremover, fortsetter han.

Start skriver på deres hjemmeside at begge parter var inneforstått med at kontrakten til Bolaños ikke ville fornyes etter det endte med nedrykk.

Christian Bolaños gjorde comeback for Start i høst. Nå sier han farvel etter totalt 58 kamper og 12 mål i gult og svart.

Gjorde comeback i Start

Bolaños legger bak seg to perioder som spiller i Start. 36-åringen spilte først for Start i 2009 og 2010, hvor høyrevingen gjorde stor suksess i gult og svart.

Deretter gikk veien videre til FC København. Og 10 år etter han forlot Start og reiste til Danmark, var han nok en gang tilbake på Sørlandet.

Bolaños returnerte til Start i august, og fikk 12 kamper for klubben i høst. Costarikaneren bidro med to mål, hvor ett av dem kom etter et fint hodestøt i debuten hjemme mot Kristiansund 20. september.

Kontrakten til Bolaños gikk går ut ved nyttår, og tirsdag bekreftet altså veteranen at han er ferdig i Start. 36-åringen fikk til sammen 58 kamper for klubben, og 12 mål.

I begynnelsen av desember ga «Bola» uttrykk for at han ønsket å bli i Start etter den opprinnelige kontrakten utløp. Men på det tidspunktet hadde ikke Start rykket ned fra Eliteserien.

– Nå må vi først se hva som skjer i år, så skal vi sitte oss ned etter sesongen. Men spør du om jeg ønsker å bli, så sier jeg ja. Jeg trives her. Familien er fornøyd. Så får vi se, sa Bolaños i intervjuet med Fædrelandsvennen.

Bolaños var en stor hit i Start i sin første periode i klubben. Her avbildet etter 2–1-scoringen borte mot Strømsgodset i 2009-sesongen.

Retur til Saprissa?

Den costaricanske avisen Diario Deportivo skrev allerede søndag at Bolaños har blitt tulbudt en ettårskontrakt av gamleklubben Saprissa. Ifølge kildene til avisen skal klubblederne til Saprissa allerede være i dialog med Bolaños.

I et intervju med Diario Extra, svarte Saprissa-president Juan Carlos Rojas på ryktene om en Bolaños-retur i 2021.

– Vi ønsker å gjøre en innsats når det gjelder spillere som har forlatt Saprissa og ønsker å returnere. Jeg kommer ikke til å spekulere i hva Bolaños har sagt, men Christian er herfra, han kom hit fra lavere divisjoner. Han har hatt stor glede hos oss, og vi vil ha ham her, sa Rojas til avisen.

Bolaños har allerede spilt for Saprissa ved tre forskjellige anledninger.